DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.086,790,08%
BITCOIN 2259752-0,63%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otellerde HES kodu dönemi

Otellerde HES kodu dönemi

ABONE OL
2 Ekim 2020 09:42
Otellerde HES kodu dönemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de, İçişleri Bakanlığı’nın Konaklama tesislerinde HES Kodu zorunluluğu genelgesi doğrultusunda emniyet ekipleri denetim gerçekleştirirken, kent merkezinde ise sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları denetlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgenin ardından Edirne’de de koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında denetimler gerçekleştirdi.

Saraçlar Caddesi’nden denetimlerine başlayan polis ekipleri esnaf ve vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı. Orduevi’ndeki ETUS durağında ise Edirne Belediyesi zabıtaları ve polis ekipleri toplu taşımalarda maske kontrollerini gerçekleştirdi.  Genel olarak Otellerde, sokakta ve esnafların dükkanlarında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulduğu dikkat edildi.

Emniyet ekipleri, İçişleri Bakanlığının “Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” genelgesi kapsamında, kentte bulunan otellerde de HES kodu denetimi yaptı. Burada otel çalışanlarına ve yöneticilerine bilgilendirmede bulunan ekipler, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarını hatırlattılar.

 “HES KODLARINI KONTROL EDİYORUZ”

Park Otel İşletme Müdürü Hilmi Tırpan, her müşteriden HES kodu istediklerini belirterek, “İlk defa gelenler için tecrübeli arkadaşlar kendi telefonlarından girerek onlara yardımcı oluyorlar. HES kodu olmayanlara bir uygulama yapamıyoruz, onları ya buraya kabul etmeyeceğiz ya da HES kodlarını ibraz etmeleri gerekiyor. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşanmadı. Zaten günlük ateş ölçer listeleri var. Personelin yine her gün giriş çıkışlarında kontroller yapılıyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.