DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067626-2,01%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otonom Lastik Projesi’yle temsil edecekler

Otonom Lastik Projesi’yle temsil edecekler

ABONE OL
24 Şubat 2020 16:52
Otonom Lastik Projesi’yle temsil edecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında Tekirdağ’ı temsil edecek.

Lise 12. sınıf öğrencilerinin geliştirdikleri Otonom Lastik ile TÜBİTAK İstanbul Bölge Yarışmaları’nda Tekirdağ’ı temsil etmeye hak kazanan sekiz projeden biri oldu.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yaptığı açıklamada, lastik basıncı ve nem değerinin gerçek zamanlı ölçülmesi ve kullanıcının bu şekilde bilgilendirmesi üzerine oluşturulan projenin Otonom Lastik Projesi olarak adlandırıldığını belirtti.

Öğrencileri tebrik ettiğini ifade eden Sözdinler şunları kaydetti:

“Proje ile gerek ticari yönden malzeme ve insan taşıma da, gerekse bireysel olarak hayatımızın her anında yer almaktadır. Aracımızın kullanım oranı ve süresi arttıkça sarf malzemelerinin ömrü de kısalmaktadır. Teknolojinin hayatımıza girişi kaçınılmaz bir şekilde ilerlemekle beraber hayatımızı da kolaylaştırmaktadır. Kullanıcıları en çok korkutan olaylardan biri aracı ile yolda kalmaktır. Bu mağduriyeti yaşatan malzemelerin içinde lastik sorunları göze çarpmaktadır.

Bunun yanı sıra anormal bir değer aralığına ulaştığında sistem, lastik tamir kitini devreye almaktadır. Kit devreye girdikten sonra sürücü yoluna ara vermeksizin sorunsuz bir şekilde devam edebilmektedir. Çalışmada geri dönüştürülebilir malzemeler tercih edilerek doğa dostu bir proje oluşturulmuştur. Bu sayede çevreye olumsuz yönden kalıcı etki bırakılmadan çalışma gerçekleştirilebilmiştir”dedi.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.