DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2041275-1,15%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özen, “KOSGEB küçük esnafı desteklemeli”

Özen, “KOSGEB küçük esnafı desteklemeli”

Edirne Tatlıcılar, Büfeciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Harun Özen, küçük esnafın finansal zorluklarla mücadele ettiğine dikkat çekerek, KOSGEB kredi desteklerinin bu kesime de verilmesi gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
21 Şubat 2024 11:18
Özen, “KOSGEB küçük esnafı desteklemeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tatlıcılar, Büfeciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Harun Özen, küçük esnafın finansal zorluklarla mücadele ettiğine dikkat çekerek, KOSGEB kredi desteklerinin bu kesime de verilmesi gerektiğini vurguladı. Banka faizlerinin yüksek seviyelere çıktığını belirten Özen, esnafın krediye erişimde güçlük çektiğini ifade etti.

“KÜÇÜK ESNAF DA KOSGEB KREDİLERİNDEN FAYDALANMALI”

Pandemi döneminden bu yana mikro ölçekli işletmelere yeterli KOSGEB desteği verilmediğini dile getiren Özen, “Küçük işletmeler Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığıyla destekleniyor ancak bu destekler yetersiz kalıyor. Küçük esnafın da KOSGEB kredilerinden faydalanması gerekiyor” dedi.

“ESNAF BANKA KREDİLERİNE ULAŞAMIYOR”

Esnafın banka kredilerine ulaşamadığını ve destek ihtiyacının olduğunu vurgulayan Özen, “Esnaf KOSGEB desteği alırsa hizmet sektöründe rahatlama sağlanır. Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinin 650 bin liraya kadar destek vermesi yetersiz kalıyor” dedi.

Özen, kadınlara sağlanan önemli desteklerin küçük işletmelere de yönlendirilmesinin ekonomik durgunluğun önlenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

KREDİLERİN MİKTARI 1 MİLYONUN ÜZERİNDE OLMALI

Yeni işyerleri açacak esnafın nitelikli işletmeler kurabilmesi için gerekli finansmanın sağlanması gerektiğini belirten Özen, mevcut durumda yatırım sıkıntısı yaşandığını ve işletmelerin daralma sürecinde olduğunu dile getirdi. Bu daralmanın önüne geçilmesi için Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinden alınacak kredilerin miktarının 1 milyonun üzerinde olması gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.