DOLAR 32,5086 -0.11%
EURO 34,9791 0.38%
ALTIN 2.429,340,27
BIST 9.816,900,98%
BITCOIN 2065801-4,25%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pazar’ın çalışkan annesi  

Pazar’ın çalışkan annesi  

ABONE OL
16 Ağustos 2021 12:23
Pazar’ın çalışkan annesi  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 yıl önce evlenerek başladığı ve pazar tezgahında kendi yetiştirdiği mahsulü satarak bir çocuğunu evlendirip diğer çocuğunu hala okutan hem Karaağaçlı Hülya Korkan, halka da en iyi ürünü satabilmek için eşiyle beraber mücadele ediyor.

Bu yıl sıcakların artması ile üretimin etkilendiğini söyleyen Korkan, mahsulü sıcaktan korumak için sulama yaptıklarını ve bunun bedeli de mazot ve elektrik maliyeti olarak kendilerine geri döndüğünü söyledi.

“MAHSULÜ SICAKTAN KORUMAK ELEKTRİK VE MAZOT OLARAK DÖNÜYOR”

30 yıl önce evlenmesiyle beraber üreticiliğe başlayan Hülya Korkan “Evlendiğimde bilmiyordum. Kayınvalidemle ufak ufak çalışıp alışmaya başladım. Sonra devamı geldi. Üretime yani gelin olmakla başladım. Karaağaç’ta fasulye biber, patlıcan, barbunya, karnabahar, lahana ektik. Sezona göre ıspanak oluyor. Havalar çok sıcak üretimimizi etkiliyor. Mahsuller sıcağa biraz dayanamıyor. Sık sık sulama yapıyoruz mahsul dayansın diye. Buda elektrik ve mazot olarak girdi maliyeti şeklinde bize dönüş yapıyor. Üretirken vücutla çalışıyorsunuz, burada da vücutla çalışıyorsunuz ama gölge altında daha serbest ve müşteri ile birebir kalıyoruz” dedi.

“ÜRETİCİLİKLE ÇOCUKLARIMIZI BÜYÜTTÜK”

Hem üretip hem Pazar tezgahında ürettiklerini satarak çocuklarını büyütüp geçim kaynaklarını oluşturduklarını dile getiren Korkan “30 yıllık evliyim 2 çocuğum var bir oğlum bir kızım. Oğlumu evlendirdim, kızım üniversite 2.sınıfta. Bu üretim işinden oğlumu evlendirdim, kızımı da üniversitede okutuyorum. Hem kendimiz için hem çocuklarımız için mücadele veriyoruz. İşimiz kolay değil ama çabalamaya devam edeceğiz. Toprak bize ne verirse o bizim evimizin ekmeği oluyor. Çok şükür” dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.