DOLAR 32,5883 0.35%
EURO 34,8690 0.36%
ALTIN 2.504,560,82
BIST 9.675,811,59%
BITCOIN 20990031,22%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prof. Dr. Hakan Tuna’ya vefa

Prof. Dr. Hakan Tuna’ya vefa

ABONE OL
11 Mart 2022 13:13
Prof. Dr. Hakan Tuna’ya vefa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesinde, yakalandığı hastalık nedeniyle geçtiğimiz yıl ebediyete uğurladığımız Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinin kurucu dekanı Prof. Dr. Hakan Tuna’nın adı yaşatılacak.

Trakya Üniversitesi, bir vefa örneği sergileyerek ebediyete uğurlanmasının seneyi devriyesinde Prof. Dr. Hakan Tuna’nın ismini, Senato’da oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Balkan Yerleşkesi Rektörlük istikametindeki caddeye verdi.

Prof. Dr. Hakan Tuna’yı anmak ve caddenin açılışını yapmak üzere düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu, merhum Hakan Tuna’nın eşi Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Tuna, kızı Selen Tuna ve oğlu Egemen Tuna ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, senato üyeleri, akademik ve idari çalışanlar katıldı.

Prof. Dr. Hakan Tuna ile uzun yıllara dayanan bir dostluğu ve yol arkadaşlığı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Sevili dostum Hakan kardeşim; bizlere, Üniversitemize ve öğrencilerimize büyük değerler ve güzel hatıralar bıraktı. Herkes tarafından sevilen, herkese iyiliği dokunmuş güzel bir insan. Bugün burada ona olan vefamızı göstermek için bir aradayız. Rektörlüğümüzün önündeki caddeye ismini vererek hatırasını yaşatacağız.” dedi.

Prof. Dr. Hakan Tuna’nın üniversitesini, dostlarını ve öğrencilerini çok seven, onlar için canla başla mücadele eden biri olduğunu söyleyen Doç. Dr. Filiz Tuna “Hayatımızda yeri doldurulamaz boşluk bıraktı. Fakat buradaki kalabalığı görünce hepimizin hayatına dokunduğunu görebiliyorum. İyi ki varsınız, herkese teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hakan Tuna’nın kısa öz geçmişinin yer aldığı anıt ve cadde tabelasının açılışı gerçekleştirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.