DOLAR 32,6001 0.38%
EURO 34,8243 0.24%
ALTIN 2.495,770,47
BIST 9.463,60-0,64%
BITCOIN 21076745,08%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye seralarında 32 bin ürün hasat ediliyor

Belediye seralarında 32 bin ürün hasat ediliyor

ABONE OL
16 Kasım 2022 15:23
Belediye seralarında 32 bin ürün hasat ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu önderliğinde Trakya Kalkınma Ajansı’ndan alınan hibe desteği ile İzzetiye Mahallesi’nde kurulan seralarda üretilen ürünler gelire dönüşüyor.

Keşan Belediyesi’nin tarım belediyeciliği anlayışıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan, üretim kaynaklarını çeşitlendiren seralar, ekonomik değere ve aile bütçesine katkı sunuyor.

Doğal olarak üretilen, günlük ve taze ürünler yapılan hasadın ardından bölgede işletmelere veya vatandaşlara sunuluyor.

Seralarda yetiştirilen 21 bin kök marul, bin adet Akdeniz marulu, 5 bin adet maydanoz ve 5 bin adet roka hasat edilmeyi bekliyor.

Verilen her emeğin, dökülen her damla terin karşılığını almanın gururunu yaşadıklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Toprak o kadar cömert ki, dökülen her damla terin karşılığını veriyor. Belediyecilik sadece yol, kaldırım yapmak demek değildir. Belediyeler; tarımla da sosyal etkinliklerle de ilgilenmeli, istihdama da katkı sunmalı. Çağa ayak uyduran bir belediye olarak bunların tamamını gerçekleştiriyoruz. Günümüzde üretimin değerini çok daha iyi anlıyoruz. Bugün 21 bin kök marul, bin adet Akdeniz marulu, 5 bin adet maydanoz, 5 bin adet roka hasada hazır durumda. Geleceğimiz tarım ve enerjiden geçiyor. Keşan Belediyesi olarak biz de bu doğrultuda yatırımlara devam ediyoruz. Belediye olarak üretimi teşvik ediyor, destekliyoruz. Vatandaşımızın refahı için alternatif gelir kaynakları oluşturmaya çalışıyoruz. İzzetiye Mahallemizde kurduğumuz 20 adet serada verilen her emeğin dökülen her damla terin karşılığını almanın gururunu yaşıyoruz.  Hizmet üretmeye ve şehrimize artı değer katmaya devam edeceğiz. Çalışmaya ve üretmeye devam.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.