DOLAR 32,4656 -0.1%
EURO 34,7964 -0.63%
ALTIN 2.441,350,22
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074949-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Projeye 375 başvuru

Projeye 375 başvuru

ABONE OL
11 Ocak 2021 10:54
Projeye 375 başvuru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclis üyesi Mustafa Üstün, ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ adlı projeye toplamda 375 kişinin başvurduğunu söyledi.

İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı oturumunda konuşan üye Mustafa Üstün,  Edirne İl Özel İdaresi, Ziraat Bankası ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında köylerde küçük baş hayvan sayısını arttırmak için hayata geçirilen  “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi hakkında bilgiler verdi.

Projeye toplamda 375 kişinin başvurduğunu belirten Üstün “Projeye kaç kişi müracaat etmiştir, projeden kaç kişi hak kazanmıştır’ konuları hakkında komisyonumuzca yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde; Edirne’de köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sayısının arttırılması amacıyla ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi hayata geçirildi. Ziraat Bankası ile Tarım ve Orman il Müdürlüğü ortaklığında yapılan ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesinde İl Özel İdaresi’nin de ortaklığı bulunuyor. ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi için başvurular geçtiğimiz günlerde alınmıştı. Şehrimizdeki ilgili kurumların bir araya gelerek Ziraat Bankası ile ortaklaşa olarak bu proje hayata geçirildi. Bu projenin amacı ilimizde 350 bin olan küçükbaş hayvan sayısını 500 bine çıkarmak ve hayvan sayısının arttırılmasını sağlamaktır. Edirne’de köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bununla birlikte Edirne Merkez ve ilçelerinde toplam olarak 375 adet başvuru alınmıştır. Ziraat Bankası’nca başvuruların incelenmesinin ardından hak sahiplerine dağıtımları yapılacaktır” diye konuştu.

YAPILACAK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Mecliste, Komisyon Başkanı Çiğdem Gegeoğlu da Edirne Saroz Turizm Altyapı Birliği’nin (ESTAB) 2020 yılında yaptığı ve 2021 yılından da yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gegeoğlu anlattığı, 2021 yılı için Birliğin hayata geçirmeyi planladığı bazı projeler şöyle;

“Danişment Seyir Tepesi, yeni yapay resifler, ATV turları için uygun rota ve altyapısı, ‘Tarihimize sahip çıkıyoruz projesi’, tabiat okulu/ panoramik doğa müzesi, kuş gözlem kuleleri/ Erikli Tuz Gölü, Enez Dalyan Gölleri, spor turizmine destek projeleri.  Yapay resiflerin korunması, sahil yerleşkelerinde çevre düzenlemeleri, doğa yürüyüş ve bisiklet parkurları, Erikli Tuz Gölü Projesi, Enez mavi bayraklı plajlar, Halk plajları.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.