DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.279,770,11
BIST 9.022,422,45%
BITCOIN 22795021,27%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Radyasyondan korkan kaktüse sarılıyor!

Radyasyondan korkan kaktüse sarılıyor!

ABONE OL
9 Eylül 2020 10:02
Radyasyondan korkan kaktüse sarılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelişen teknoloji ile birlikte telefon, tablet ve laptop gibi ürünlerin kullanımındaki artış sağlığı da tehlikeye sokuyor. Bilim insanlarının kaktüsün radyasyonu çektiği yönündeki görüşleri bu çiçeğe olan rağbeti de arttırdı.

Çiçekçilerde en fazla rağbet gören türlerden biri haline gelen kaktüs, özellikle masa başı çalışanlar bu çiçeği masalarından ayırmıyor. Sebebi ise kaktüsün radyasyonu çekmesine bağlanıyor.

Çiçekçi Aykut Yaman, kaktüs çiçeğinin radyasyonu azalttığı yönündeki söylemlerin kaktüs çiçeğine rağbeti arttırdığını belirterek, “Radyasyonun yoğun olduğu yerlerde radyasyonu emdiği için geliştiği bilinir. Bir çiçekçi olarak kaktüs satışlarından memnunuz” dedi.

“KAKTÜS ÇİÇEĞİNİN RADYASYONU AZALTTIĞI SÖYLENİYOR”

Kaktüs satışlarından memnun olduklarını dile getiren Çiçekçi Aykut Yaman, “Uzmanlar tarafından bulunulan ortamdaki radyasyonu azalttığı söylenmesi üzerine kaktüs çiçeğine talep arttı. Dünya genelinde teknolojinin gelişmesi ve teknolojik cihazların kullanımının artmasıyla bulunulan ortamlardaki radyasyon insanları rahatsız ediyor. Bilim adamları tarafından söylenen bir etken var.  Kaktüs çiçeğinin radyasyonu azalttığı yönündeki söylemleri kaktüs çiçeğine rağbeti arttırdı. Birde Covid-19 salgını nedeniyle insanlar evlerinde bulunduğu dönemlerde yeşil bitkiler ve kaktüs çiçeğini alıp zaman geçirmeye başladı. Her boyda ve bütçeye uygun kaktüs var. Kaktüslerin çeşitleri etli yapraklı, etsiz dikenli yapraklı ve tüylü yapraklı olarak var. Görünümü genelde değişik olan kaktüsler tavsiye edilir. Kaktüs çiçeği dayanıklı bir çiçek türüdür. Suyu pek sevmez, sıcak iklim yani çöl çiçeği olduğu içinde bakımı da kolaydır. 10-15 gün su vermeyebilirsiniz. Güneş gördüğü müddetçe çiçek açma olasılığı yüksektir. Kaktüs sağlık ve bakım açısından elverişli bir çiçektir. Genelde ofis de bilgisayar başında çalışanlar kaktüs çiçeğine ilgi gösteriyor. Radyasyonun yoğun olduğu yerlerde radyasyonu emdiği için geliştiği bilinir. Bir çiçekçi olarak kaktüs satışlarından memnunuz. Kaktüs çiçeğinin fiyatları 15 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.kaktüsler ithal ir çiçek türüdür.  Bizim elimizde şu an bulunan kaktüs çiçeklerinden en ucuzu 15 lira en pahalısı ise 250 liradır” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.