DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045397-2,49%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan ayında çocuklar ve aileleri, geleneksel Türk gölge oyunu gösterileriyle buluşuyor

Ramazan ayında çocuklar ve aileleri, geleneksel Türk gölge oyunu gösterileriyle buluşuyor

Tekirdağ'da ramazan ayında çocuklar ve aileleri geleneksel Türk gölge oyunu ve kukla gösterileriyle buluşuyor.

ABONE OL
26 Mart 2024 12:40
Ramazan ayında çocuklar ve aileleri, geleneksel Türk gölge oyunu gösterileriyle buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKİRDAĞ (AA) – Mustafa Kemal Atatürk Meydanı’nda iftar sonrasında geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz ve Hacivat’ı oynatan hayaliler, çocuklara unutulmaya yüz tutan orta oyunu ve meddahlık gelenekleri de tanıtıyor.

Kentte “Karagöz Amca” olarak tanınan Kadiri Fevzi Yılmaz, AA muhabirine etkinliklere çocuklara Karagöz ve Hacivat ile kuklaların nasıl oynatıldığı ve nasıl seslendirildiği hakkında bilgiler vermesinin ardından başladığını söyledi.

Gölge oyunu ve kukla gösterilerini 20 yıldır sunduğunu aktaran Yılmaz, çocukların Karagöz ve Hacivat’ı tanımasını önemsediğini dile getirdi.

Yılmaz, ramazan ayında bu gösterilerin son derece anlamlı olduğunu ve aileler tarafından ilgiyle takip edildiğini belirterek, “Geleneksel Karagöz ve Hacivat gösterimizle çocuklar eğleniyor. Karagöz ve Hacivat’ın kim olduğunu çocuklar merak ediyor. Bunları anlatıyoruz. Daha sonra orta oyunumuz oluyor. Orta oyunu sokakta oynanan bir oyundur. Bunu herkes bilmiyor. İnsanlara komik gelecek olayları anlatacak meydan yeridir. Bunları hem çocuklara hem ailelere anlatıyoruz.”diye konuştu.

Teknolojinin gelişmesiyle çocukların sokaklardan koptuğunu aktaran Yılmaz, her fırsatta çocuklara geleneksel oyunları ve kuklaları öğretmeye çalıştığını ifade etti.

10 yaşındaki Eren Can da gösteriyi ilgiyle izlediğini ve çok beğendiğini belirtti.

Etkinlikte, çocuklara ve ailelere şerbet, macun ve pamuk şekeri de ikram ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.