DOLAR 32,5859 0.28%
EURO 34,7439 -0.01%
ALTIN 2.490,150,24
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20475172,35%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan kolisinde ürün çeşidi bu yıl azalabilir

Ramazan kolisinde ürün çeşidi bu yıl azalabilir

ABONE OL
17 Mart 2023 10:25
Ramazan kolisinde ürün çeşidi bu yıl azalabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası başkanı Süleyman Yaşagör, hayırseverlere Ramazan kolilerinin dağıtımı için bakkalları işaret etti. Ramazan ayının yaklaşmasıyla kumanya ve erzak kolileri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gıda noktalarında satışa sunulmaya başlandı.

Ancak gıda fiyatlarında yaşanan yükselişin Ramazan kolilerine de yansıdığını aktaran Başkan Süleyman Yaşagör, daha önceki yıllara göre kolilere koyulan gıda ürünü çeşitliliğinde azalma olacağına dikkat çekti.

Mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerinin kimler olduğunu en iyi bilen ve Ramazan kolisini doğru kişilere ulaştıracak olan bakkalların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Süleyman Yaşagör “Ramazan kolisi yaptıracak vatandaşlarımızın kesinlikle en yakın bakkalına gidip Ramazan kolisi hazırlatmalı. Gıda kolilerinin kimlere verileceği anlamında da bakkalımız mahalleyi en iyi tanıdığından dolayı yerini bulabileceğini bekliyoruz. ekonomik veya fiyat artışlarından dolayı da Ramazan koli fiyatları da çok yükselmiş oldu. Daha önceki yıllara göre kolilerde ürün açısından biraz daha eksilme olacağını düşünüyoruz” şeklinde ifadelerine yer verdi.

“RAMAZAN KOLİLERİ MAHALLEYİ EN İYİ TANIYAN BAKKAL ESNAFINA HAZIRLATILMALI”

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Bu yıl Ramazan kolyenin hazırlanmasında biraz daha geçen yıllara nazaran daha eksilme olacağını tahmin ediyoruz. Fakat yine bizim dileğimiz olsun, Ramazan kolisi yaptıracak vatandaşlarımızın kesinlikle en yakın bakkalına gidip Ramazan kolisi hazırlatması.  Tabiki ihtiyacı olan kişilere ulaştırılması anlamındadır. Yardımın kimlere verileceği anlamında da bakkalımız mahalleyi en iyi tanıdığından dolayı yerini bulabileceğini bekliyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız yardımın yerine gittiğine inanarak yardım yapabilir ve yerini bulmuş olur diye düşünüyorum. Çünkü mahalleyi en iyi tanıyan kişi bakkal esnafıdır. Dolayısıyla ekonomik olarak zorluk durumda olan vatandaşımıza Ramazan kolisi ulaştırılmasını sağlayabilir diye düşünüyorum” diye konuştu

“FİYAT ARTIŞLARINDAN DOLAYI RAMAZAN KOLİLERİNDE ÜRÜN EKSİLMELERİ GÖREBİLECEĞİZ”

Ekonomik süreçle alakalı ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere hazırlatılan gıda kolilerindeki ürün çeşitliliğinde eksilme olabileceğini söyleyen Başkan Yaşagör, “Geçen yıllara nazaran tabi ki ekonomik veya fiyat artışlarından dolayı da Ramazan koli fiyatları da çok yükselmiş oldu. Dolayısıyla bu anlamda baktığımız zaman işte koli hazırlatmada biraz daha eksilme olacağını düşünüyoruz. Yani fiyatlara yansıyor. Daha önceki yıllarda koymuş olduğumuz çeşitlilikle bu yılların arasındaki çeşitlerin arasına biraz farklılık olacaktır. Biz de en ekonomik şekilde. Ramazan kolilerimizi hazırlamayı düşünüyoruz” diyerek noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.