Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, sosyal hesap verilebilirlik kapsamında göreve geldikleri süreden bugüne gerçekleşen ve yapılması planlanan projeler konusunda Trakya Üniversitesi Meriç Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eylem Bayır, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri İlyas İpek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Prof. Dr. Cenk Mısırlı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
“TEMEL HEDEFİMİZ İNSANA HİZMET ETMEK”
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, “Edirne’ye karşı, üniversiteye karşı ve ülkemize karşı sosyal hesap verebilirlik kapsamında sizlerle yaptıklarımızın bir kısmını doğrusuyla yanlışıyla paylaşmak üzere buradayız. Yönetim anlayışımızın temelinde insan olduğunu, insana hizmet etmenin temel felsefemiz olduğunu, çalışmalarımızın bütün odağında insan olduğunu ifade etmek istiyorum. Elbette bu, insan olmasının sadece sosyal anlamda değil, özellikle üniversitemizin amiral gemisi konumunda olan fakültesinin ve tıp fakültesi hastanesinin bu anlamda çok geniş kapsamda bir hizmet ağı olduğunu ve bu hizmetlerin de mutlaka eksisi olduğunu, ancak genel amacının insanımıza hizmet etmek, insanımıza daha konforlu, daha müreffeh bir hastane hizmeti sunmak olduğunu belirtmek istiyorum. Temel anlayışımızın ortak akıl, ortak gönül ve ülkü birliği olduğunu, yönetim sürecinin niteliğine önem verdiğimizi ve en önemlisi de attığımız her adımda, yaptığımız her eylemde temel hareket noktamızın liyakat ve adalet olduğunu vurgulamak istiyoruz” diye vurguladı.
“TOPLAM PERSONEL 4 BİN 683 ÖĞRENCİ İSE 42 BİN 423”
Trakya Üniversitesinde 14 fakülte, 4 yüksekokul, 1 konservatuvar, 5 enstitü bunların 2’si araştırma enstitüsüdür, 10 meslek yüksekokulu ve 38 uygulama ve araştırma merkezi bulunduğunu belirten Hatipler, “Üniversitemizde ön lisans eğitimi alan 14 bin 374, lisans eğitimi alan 24 bin 939, yüksek lisans ve doktora yapan yaklaşık 3 bin 100 öğrencimiz bulunmaktadır. Akademik personel sayımız bin 728, idari personel sayımız 2 bin 955, toplam personel sayımız 4 bin 683 ve toplam öğrenci sayımız ise 42 bin 423’tür” dedi.
“KAMPÜS 4.0”
Öğrencilere yönelik Kampus 4.0 uygulaması ile çok daha dijital bir üniversite olma yolunda olduklarını belirten Hatipler, “Kampüs 4.0 projemiz var. Bununla ilgili olarak da büyük adımlar attık. Önümüzdeki dönem, yani bahar döneminde Kampüs 4.0’ı daha aktif hale getireceğiz. Öğrenci topluluklarından tutumda ulaşımı sağlayan ETUS’un araçlarının geçim saatlerine varana kadar, yani bir yönü Kampüs 4.0’ın bir yönü üniversite içindeki faaliyetler, hizmetler olacak. Diğer yönü de yine şehirle alakalı bilgi ve dokümanlar olacak. Öğrencimiz Kampüs 4.0’ı kullandığı anda ki kullanacak doğal olarak, zorunlu olarak, kullandığında şehirle alakalı, şehrin kültürel faaliyetlerini, şehrin turistik yerleriyle alakalı her türlü bilgi ve donanıma da , cep telefonu ekranından ulaşmış olacak. Bununla birlikte Kampüs 4.0’ı Türkiye çapında benzer çalışmalardan ayıran en önemli hususiyeti Kampüs 4.0’la bütün öğrencilerimizin sosyal aktivasyonlara katılmalarını organize etmiş olacağız” dedi.
“GÖZ HAREKETİYLE HAREKET EDEN TEKERLEKLİ SANDALYENİN PATENTİ İÇİN MÜRACAAT ETTİK”
Göz hareketiyle hareket eden tekerlekli sandalye icadı hakkında bilgi veren Rektör Mustafa Hatipler, “Fen Fakültesindeki öğrencilerimizin özellikle engelli olan, tekerlekli sandalyeye mahkum olan insanlarımızla alakalı olarak geliştirdikleri bir sistem var. Bunun da patentini almak üzere müracaatımızı yaptık, alacağız ve inşallah seri bir şekilde bunun üretimini gerçekleştireceğiz. Tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş insanlarımızın göz hareketiyle hareket eden bir tekerlekli sandalye icadı arkadaşlarımız gerçekleştirdiler. Bunun patenti için müracaat ettik. Bu ve buna benzer faaliyetlerimizle önümüzdeki günlerde aktif hale getireceğiz” diye konuştu.
“REFAKATÇİ ÖĞRENCİ UYGULAMASI PROJESİ”
Yaklaşık 100 kadar Sağlık Bilimler Fakültesi ve Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları’ndan öğrencilere eğitim verildiğini kaydeden Rektör Hatipler, “Bu öğrencilerimize bir eğitim verdik. Hastalara hangi duygu ve düşünceyle, hastanemize gelen hastalara, hasta yakınlarına hangi duygu ve düşünceyle hizmet etmeleri gerektiğini anlattık. Yaklaşık bir ay sürdü bu eğitimimiz. Hem insan davranışları eğitimi verdik, hem de hastaya olan eğitimi verdik. Benim için bunları yapmaları gerektiğini anlattık uzun uzun. Bu eğitimin sonunda bu 100’e yakın öğrencilerimize uygun bir güzel bir kıyafet seçerek, uygun bir kıyafetle bu öğrencilerimizi bu projemizin adına Refakatçi Öğrenci Uygulaması Projesi dedik. Bugün hala hazırda, bunu her gün kontrol ediyoruz. Lütfen eksik bir şey görürseniz bize mutlaka bildirin. Öğrencilerimiz üniversitemizin kapısının önüne gelen hastalarımızı nereye, hangi servise, hangi polikliniğe gideceklerse ihtiyaç duydukları, duymaları halinde ilgili olan birine kadar götürmekteler ve onlara yardımcı olmaktalar” dedi.
“HASTANIN BİRİNCİ DERECE YAKINI HARİCİNDE KEMİK İLİĞİ TRANSFERİ GERÇEKLEŞTİ”
Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen kemik iliği nakline de değinen Rektör Hatipler, “Arkadaşlarımın kapsamlı çalışmaları, hekim arkadaşlarımın güzel çalışmaları sonucunda bu konuda da güzel bir noktaya geldik. Artık mutlaka hastanın en yakınlarından olma şartını ortadan kaldırdık. Yani hastanın birinci derece yakınlarının dışından da kemik iliği transferinin, kemik iliği naklinin üniversitemizde gerçekleştiğini sizlerle paylaşmak istiyorum” şeklinde dile getirdi.
“KARDİYOLOJİ HASTALARINDAKİ YAŞ 20’YE KADAR DÜŞMÜŞ DURUMDA, BİZDE EK SERVİS AÇTIK”
Kardiyoloji ek servis açıklarını belirten Mustafa Hatipler, “Kardiyoloji ile alakalı hasta profilimizde Türkiye çapında çok ciddi bir yaşta farkındaysanız düşüş var. Eskiden 55 yaşı 60 yaşında olan insanların kardiyoloji ile olan irtibatı varken bugün bu yaş maalesef 20’ye, 30’a, 40’a düşmüş durumda. Bu anlamda kardiyoloji servisimizin daha rahat hizmet verebilmesi için hastalarımıza onlara bir ek servis açtık. Yine aynı şekilde kronik yara bakım moleküllerimizi de bu süreçte açtık” dedi.
“ONKOKOJİYE BİR EK BİNA DAHA”
Hatipler “Onkoloji Hastanemizde iki türlü hamlemiz var. Birincisi mevcut bin 600 metrekarelik hastanenin en üst katını kaldırıp bir kat daha eklemek. İkinci olarak bir bağışçımız var, planlar çizildi. Mevcut hastanenin hemen yanında bin 500 metrekarelik ek bir binayı kurmayı düşünüyoruz” şeklinde vurguladı.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
09 Nisan 2025GÜNCEL
09 Nisan 2025GÜNCEL
09 Nisan 2025GÜNCEL
09 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
09 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
09 Nisan 2025GÜNCEL
09 Nisan 2025