DOLAR 32,5689 0.13%
EURO 35,0030 -0.11%
ALTIN 2.441,490,23
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20962890,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Roman çocuklar ‘uzaktan eğitim’ mağduru

Roman çocuklar ‘uzaktan eğitim’ mağduru

ABONE OL
7 Ağustos 2020 11:09
Roman çocuklar ‘uzaktan eğitim’ mağduru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, koronavirüs nedeniyle uygulanan ‘uzaktan eğitim’ uygulamalarında internet ve bilgisayar gibi olanaklarının olmaması nedeniyle, Roman çocuklarının daha da mağdur olduğunu söyledi.

Roman vatandaşların koronavirüs nedeniyle daha da mağdur olduklarını belirterek yeni sosyal politikaların uygulanması gerektiğini vurgulayan Şallı, “Ülkemizi de etkileyen Kovid-19 virüsü ekonomik kaygılara sebep olmasıyla birlikte sosyal yaraları da derinleştirmiştir. Türkiye toplumunun en dezavantajlı gruplarından olan Roman vatandaşların bir kısmı geçimlerini sokak ekonomisi ve hizmet sektörlerinin içinde sürdürmektedirler. Pandemi sürecinde işlerini kaybeden Roman vatandaşlar şimdilerde daha da yoksullaşmış durumdadır. Okulların virüs nedeniyle kapatılması ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim uygulamalarına katılmaları mümkün olmamıştır. Roman ailelerin çocuklarına internet ve bilgisayar gibi olanak yaratma şansları olmamıştır. Virüs sosyal ve ekonomik yaşamı etkilediği kadar eğitimi de olumsuz etkilemiştir. Roman çocukları daha da mağdur durumdadır” dedi.

“EVDE DERT KAYNIYOR”

Pandemi süreci atlatıldığında ek çalışma zamanları altında eğitimlerinin güçlendirilmesi olumlu bir gelişme olacağını belirten Şallı, “Pandemi süresince daha da yoksullaşan Romanlar daha da borçlanmış, çaresizlik artmıştır. Tencerelerde et kaynamaz oldu. Evlerde dert kaynıyor dert. Romanlara yönelik sosyal politikaların uygulanmasına ihtiyaç vardır. Koronavirüsün henüz Roman mahallelerine girmemesi sevindirici bir gelişmedir. Virüs zengin fakir dinlemiyor, yakaladığını götürüyor. Kontrollü geçiş döneminde olduğumuz bu günlerde virüsten korunma amaçlı tedbirlere, Roman vatandaşlarımız gereken özeni göstermelidir.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.