DOLAR 32,5726 0.26%
EURO 35,0006 0.06%
ALTIN 2.460,321,00
BIST 9.895,401,84%
BITCOIN 21012871,15%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet Partisi’nden Çanakkale mesajı

Saadet Partisi’nden Çanakkale mesajı

ABONE OL
17 Mart 2020 10:43
Saadet Partisi’nden Çanakkale mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Çanakkale Zaferi adı tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Şaban Kaya açıklamasına şöyle devam etti; “Sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale’ye gelenler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Çanakkale, milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen emperyalist güçlere asla boyun eğmeyeceğinin ispatıdır”

Çanakkale savaşında binlerce gencimiz gönüllü olarak cepheye koşmuş, vatan için, namus için, bağımsızlık için şehit düşmüştür. Bu millet özgür ve bağımsız bir ülke konusundaki kararlılığını Çanakkale’de 250 bin şehidin kanıyla ortaya koymuştur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bundan sonra da aynı dirayet ve kararlılığı gösterecektir. Emperyalist güçlerin karanlık emellerine asla boyun eğmeyecek, onların her türlü hilelerini boşa çıkarmayı bilecektir.”

Çanakkale Zaferi’nden alınması gereken ibret dolu dersler bulunmaktadır, Bu derslerin başında da milletimizin inancından almış olduğu birlik ve kardeşlik bağıdır. Çanakkale Savaşı’nda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkez’iyle, Bosnalı, Şamlı, Bağdatlı, Yemenli hiçbir mezhep ve ırk farkı gözetmeksizin İslam diyarının dört bir yanından koşup gelerek omuz omuza savaşarak şehit olmuşlardır.

Çanakkale destanı birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük göstergesidir. Milletimizin sahip olduğu bu üstün kardeşlik ve iman gücünü bilen emperyalist güçler, şimdi karanlık emellerini gerçekleştirebilmek için, kardeşliğimizi bozmaya, ahlaki ve manevi değerlerimizi tahrip etmeye çalışmaktadır. Milletimiz sahip olduğu şuur ve inançla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu karanlık oyunlara dur demesini bilecektir. Bu vesile ile vatanımızı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.