DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22903802,74%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlığın yeni neferleri göreve hazır

Sağlığın yeni neferleri göreve hazır

ABONE OL
17 Haziran 2022 17:51
Sağlığın yeni neferleri göreve hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı.

Trakya Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Beslenme ve Diyetetik, Odyoloji, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinden mezun olan öğrenciler, düzenlenen tören ile diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törende öğrencilerin yaşadığı mezuniyet heyecanına aileler de ortak oldu.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende Dr. Öğr. Üyesi Ümit Çavuş yönetiminde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, katılımcılara müzik dinletisi sundu.

Törende mezun öğrenciler adına fakülte ve aynı zamanda Beslenme ve Diyetetik Bölümü birincisi Ayşe Kır bir konuşma gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, COVİD-19 pandemisinin tüm dünyada ve ülkemizde sağlık hizmetlerinin ve uygulayıcılarının önemini bir kez daha anımsattığını söyledi.

Prof. Dr. Üstündağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Odyoloji Bölümü’nün başarılarından da söz ederek, öğrencileri kutladı.

Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ise ailelere özverileri için teşekkür ederek evlatlarının mezuniyetinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sağlık ordusuna yeni neferler kazandırdıklarını söyleyerek öğrencilere temizliğin, dürüstlüğün ve asaletin sembolü beyaz önlüklerini her zaman ilk günkü gibi temiz tutmaları tavsiyesinde bulundu.

Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek antlarının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.

Tören kapsamında ayrıca Odyoloji Bölümü öğrencilerine TÜBİTAK projelerine başvuru ve kabul sürecinde gösterdikleri başarılar için teşekkür belgeleri verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.