DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0949 -0.12%
ALTIN 2.298,420,93
BIST 9.054,222,81%
BITCOIN 22791750,57%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SAĞLIK OLSUN ANNEM

ABONE OL
26 Kasım 2021 23:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anneler günü geldi çattı ve covid-19 nedeniyle birlikte yaşamayan evlatlar anneleriyle buluşamayabilir. Yürüyüş mesafesinde değilse anneler evlatlarını camdan bile göremeyebilir. Sağ olsun da dağ ardında olsun derler, kokusunu içine çeker gibi iç çekerler.

Şehit annelerini hiç dile bile getiremiyorum evlatları nurlar içinde yatsın. Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler battı. Büyük sabır ve mağfiret diliyorum, rabbim onlara dayanma gücü versin diğer evlatlarının başında sağlıklı olsunlar.

Her anne evladının kahramanıdır. Ama şu günlerin kahraman annesi: “Sağlıkçı Anneler” Başka evlatlar üzülmesin diye yavrusunu bırakıp yardıma koşan, annesini evladını korumak için 40 gündür özlem çeken ve daha ne kadar ayrı kalacağı belirsiz bir süreçte hastanelerde sabahlayan kanatsız meleklerden bahsediyorum.

Şu günlerde yorgun, bitkin ve ailesine virüs bulaştırma ihtimali nedeniyle tedirgin olan sağlıkçı annelerin şefkatini ve ihtimamını hastanede yatınca gözlemliyor, emekleri için minnet duyuyoruz ama unutuyoruz; sıradan işlermiş gibi görmeye devam ediyoruz. Özellikle bugünlerde kapısı önünden geçmeye çekindiğimiz hastanelerde tüm gününü geçiren insanları, hayat kurtaran kişiler olarak alkışlamak ne ki, kahramanlıklarının yanında…

Özlemini korkusunu içinde yaşayan “Evlat özlemi var ama hayat kurtarmak bizi ayakta tutuyor.” diyen bu kahraman anneleri, rabbim korusun, güç versin, şifa veren ellerine gönüllerine gölge düşmesin. Sağlık dağıtırken onlar da sağlıklı olsunlar.

Annemmm; derdime devam, hastalığıma şifam, ne yapsam borcunu ödeyemeyeceğim yüce varlık… Hep bir evlat hasretinde kalan, yanındakine sevincini uzaktakine özlemini tatlı tatlı hissettiren, acısını içinde yaşayıp gül yüzüyle hep umut aşılayan annem. Her evlat gibi benim de kahramanımsın tabi ki. Vazgeçmek kolayken, hayatla mücadeleye devam eden canım annem. Varlığı için şükrettiğim, sağlıklı uzun ömür yaşa dediğim duamsın… Dilindeki sözcükler gerçek olsun. Hep dediğin gibi; her şey düzelir her şey geçer karanlıklar aydınlığa kavuşur; yeter ki, sağlık olsun annem.

Annelerin hepsi kutsal; Kur’an’da yerleri var, o korkusuz büyük insanların bile önünde saygıyla eğildiği anneleri var, bize annelik yapan büyüklerimiz var. Atamızın annesi Zübeyde Hanım ve sonsuzluğa göçen anneler nurlar içinde uyusun, Rabbim yaşayan tüm anneleri korusun, gözetsin.

Anneliğimi yaşatan yavrularıma teşekkür ediyorum. Şansları, bahtları açık olsun ve öncelikle sağlık olsun.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.