DOLAR 32,5407 -0.01%
EURO 35,0161 0.42%
ALTIN 2.435,190,51
BIST 9.773,710,53%
BITCOIN 2074516-4,12%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sağlıkçılardan karakalem sergi

Sağlıkçılardan karakalem sergi

ABONE OL
31 Mayıs 2022 10:39
Sağlıkçılardan karakalem sergi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 11 personelin Halk eğitim Merkezi’nde aldığı 3 aylık karakalem eğitiminin ardından çizdikleri karakalem eserler açılan sergiyle taçlandı. 33 karakalem eserinin yer aldığı sergi 1 hafta boyunca Devecihan Kültür Merkezi’nde açık kalacak.

Edirne’de sağlık çalışlarının yaptığı eserlerden oluşan “Sağlık İçin Sanat Karakalem Resim Sergisi”nin açılışı Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sergide Halk eğitim Merkezi’nde düzenlenen 3 aylık karakalem resim eğitim alan İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 11 çalışanın eserleri sergileniyor. Sergi 1 hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

“3 AYLIK EĞİTİM İLE İYİ SEVİYE”

Edirne’ye sağlık hizmetlerini değerlendirmek adına gelmeleri münasebetiyle sağlık çalışanlarının sergisinin açılışına katılmaktan da mutlu olduklarını kaydeden Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Dr. Bayram Çiçek, “11 sağlık çalışanı arkadaşım Halk Eğitim Merkezi’nin 3 aylık kursunda daha önce karakalem çalışması yapmamış olmasına rağmen oldukça iyi seviyede karakalem çizmeye başladığını gördük.  Yaptıkları eserleri de burada sergi haline getirdiler. Yoğun bir çalışma ortamında pandeminin içerisinde çalışan arkadaşlarımın ruhlarını dinlendirmek ve sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla yaptıkları bu çalışma için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın 33 tane karakalem çalışmasını ziyaret edip kendilerinden bilgi aldık. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“RESİM ÇİZMEK BİZİM SAVAŞ ARACIMIZ”

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi’nde görevli Sezen Üçüncüoğlu, “Bazen çalışırken iyi şeylere de tanık oluyoruz, kötü şeylere de tanık oluyoruz. Resim çizmek bizim savaş aracımız. Özellikle pandemi sürecinden sonra hepimizin çizime yönelmesi hepimizi rahatlattı. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.