DOLAR 32,5012 0.16%
EURO 34,8229 0.27%
ALTIN 2.485,180,95
BIST 9.541,400,11%
BITCOIN 1998473-3,27%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şahin, “Zammı ben değil, esnaf istedi”

Şahin, “Zammı ben değil, esnaf istedi”

ABONE OL
9 Ağustos 2022 11:32
Şahin, “Zammı ben değil, esnaf istedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, ulaşıma gelen yüzde 25’lik zamla ilgili konuştu.  ‘Taksiciler zam istemiyor Ali Şahin zam istiyor’ söylemlerine yanıt veren Başkan Şahin “58 tane durak başkanı var yaklaşım 513 tanede taksici esnafı arkadaşımız var. Onlardan gelen talep doğrultusunda belediyemizden zam talep ettik. Şu anki girdiler doğrultusunda bizim zam almama gibi bir şansımız yoktu. Esnafın benden talep etmediği hiçbir zammı talep etmem” şeklinde hakkında Belediye Meclisi’ndeki söylemlere cevap verdi.

“ESNAF BANA KENDİ ZAM TALEBİNDE BULUNDU”

Esnafın benden talep etmediği hiçbir zammı talep etmem. Hiçbir başkan da böyle bir şey yapmaz. Biz esnafın istekleri doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Yaklaşık 2 ay önce hem ETUS’un hem servis odasının hem taksici arkadaşlarımızın bu konuyla ile ilgili zam talepleri oldu. ETSUS kendi başında bir kurum. Onlar kendi aralarında toplantı yaptı bir zam talebinde bulundular. Bizde taksici arkadaşlarımıza, 58 tane durak başkanı var yaklaşım 513 tanede taksici esnafı arkadaşımız var. Onlardan gelen talep doğrultusunda belediyemizden zam talep ettik.  Bu talepleri ederken bütün durakların başkanlarıyla istişare yaptık. 513 tane taksici arkadaşımız var. İstemeyen var mıdır? Belki 30-40 tane sayıyı tam bilemem ama bana direk ben zam istemiyorum diyen esnafımız olmadı. Her siyasi partinin meclis üyesi vardı durumları onlarda anlattık. Benden zam talep etmeyen hiçbir esnaf için ben kalıpta belediyeden zam istemem” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN DÜŞÜK TARİFELİ TAKSİCİLİK YAPAN ESNAF GRUBU BİZİZ”

Edirne belediye Meclisi’nde kendisi hakkında esnafın değil Ali Şahin’in zam istediği söylemlerine cevap veren Şahin, “Şu anki girdiler doğrultusunda bizim zam almama gibi bir şansımız yoktu. Esnaf ta ayakta durmak zorunda vatandaş ta taşınmak zorunda. Özellikle taksici esnafı için söylüyorum Türkiye’nin en düşük tarifeli taksicilik yapan esnaf grubu Edirne olarak biziz. Meclis üyeleri arasında şöyle bir konuşma geçti ‘Taksiciler zam istemiyor Ali Şahin zam istiyor’ gibi bir konuşma geçti. Ben taksici esnafının talep etmediği hiçbir şeyi kimseden istemem. Ben esnafın istemediği hiçbir şeyi yapmam.  Mazot 8 lirayken indi bin 15 liraydı. Şu anda mazot 23 lira indi bindi fiyatı 25 lira. İkiye katlaması gerektiğinde 46 lira olması lazım ama burada vatandaşta bu sefer bu işi tercih etmez” dedi.

“TAŞIMA SEKTÖRÜ ESNAFINDAN MAZOT KONUSUNDA YÜZDE 28 ÖTV VE KDV ALMAYIN BİZDE VATANDAŞA YANSITALIM”

Hükümetin taşıma sektöründeki esnaftan KDV ve ÖTV almaması ile vatandaşa zam  yansımayacağını vurgulayan Şahin 1Biz 3 esnaf grubu hem servisçi odası başkanı hem taksici durak başkanlarının çoğunluğu ve ETUS yönetimi zam talebinde bulundu. Aslında hiçbir zam bizim için gelir anlamına gelmiyor. Her zam yaptığımızda bizim yolcumuzda yüzde 5 azalma oluyor. Herkes kendine başka bir yöntem bulmaya çalışıyor. Merkezi hükümete yüzlerce dilekçemiz var. Taşıma sektöründeki esnafa mazot konusunda en azından yüzde 18 ÖTV ve KDV’yi almayın bizde bunları vatandaşa yansıtalım. Böyle bir şey şu ana kadar olmadı. Çalışmalar var diye duyuyoruz inşallah olur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.