DOLAR 32,6051 0.38%
EURO 34,7603 0%
ALTIN 2.498,030,56
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20223970,90%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sahipsiz hayvanlara battaniye diktiler

Sahipsiz hayvanlara battaniye diktiler

ABONE OL
28 Kasım 2022 12:16
Sahipsiz hayvanlara battaniye diktiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencileri atık kumaşlarla Edirne Kent Ormanında yaşayan sahipsiz hayvanlara atık kumaşlardan battaniye dikti.

TÜ’nün Hayvan Dostları Topluluğu üyeleri, Edirne Kent Ormanı’nda Avrupa Atık Azaltım Haftası çerçevesinde bir araya geldi. Öğrenciler, tekstil sektöründen esnafların ve Rektörlüğün verdiği atık kumaşları yanlarına alarak birlikte battaniye diktiler. Dikilen battaniyeleri ise ormanda yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının kışı geçireceği noktalara bıraktı.

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN BATTANİYELER DİKTİK”

Atık malzemelerle neler yapabileceklerini göstermek istediklerini kaydeden Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu Başkanı Helin Uçar, “Biz bugün 10.30’da toplandık. Kent Ormanı yürüyüşü ve hayvan beslemesi yaptık. Atık kumaşlarımızla hayvanlarımıza kış aylarında kullanılabilecek şekilde battaniye tasarlıyoruz. Sonrasında çeşitli fiziksel aktivitelerle etkinliğimizi sonlandırmayı düşünüyoruz. Esnaflardan aldığımız ve rektörülüğün bize sağladığı atık kumaşlarla yapıyoruz. Böylelikle atıklarla hayvanlarımız sıcak battaniye ile birlikte oluyorlar. Bugünkü etkinliğimizde amacımız atık olduğu için, birçok atıkla aslında neler yapabileceğimizi üyelerimize ve insanlarımıza aktardık. Kış aylarında hayvanların çok ihtiyaçları oluyor” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.