DOLAR 32,4159 0.1%
EURO 34,5552 -0.13%
ALTIN 2.382,980,13
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1936209-5,71%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saraybosna’da OHR önünde protesto

Saraybosna’da OHR önünde protesto

ABONE OL
26 Ekim 2021 14:16
Saraybosna’da OHR önünde protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da vatandaşlar, Bosna Hersek Yüksek Temsilciliği Ofisi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Balkan News’te yer alan habere göre; Bosnalı Sırp siyasetçilerin ayrılıkçı eylemleri konusunda uluslararası toplumun pasifliği nedeniyle gerçekleştirilen protesto gösterisi sonrasında eylemciler arasından bir grup OHR binasına kabul edildi.

Binadan ayrıldıktan sonra toplantıya katılanlar, Yüksek Temsilcilik Ofisi (OHR) temsilcilerinin Bosna Hersek vatandaşlarının memnuniyetsizliği ve mevcut durumla ilgili endişelerini anlayışla karşıladıklarını söyledi.

Toplantıya katılanlardan Suad Djozic, toplantının tatmin edici olduğunu söyledi.

Djozic, OHR’nin vatandaşları dinlemek istediğini ve Yüksek Temsilci Christian Schmidt Bosna Hersek’e döndüğünde kendisiyle yeni bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Djozic, Bonn yetkilerinin kullanımını tartışıp tartışmadıkları sorulduğunda, toplantıya katılanların bu konuyu özel olarak konuşamadıklarını ancak Schmidt’in Merkez Bankası ve Bosna Hersek kurumlarının geçici finansmanı gibi belirli sorunları çözmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Eylemciler, Schmidt ile görüşmede vatandaşların artık sadece siyasilerden değil, anayasal düzenin oluşumuna katılan uluslararası toplumdan da sorumluluk talep edileceğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.