DOLAR 32,4778 -0.09%
EURO 34,8270 -0.56%
ALTIN 2.437,830,08
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2073208-1,10%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehitlerimize minnettarız…

Şehitlerimize minnettarız…

ABONE OL
18 Mart 2020 11:23
Şehitlerimize minnettarız…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıl dönümünde kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anacağız.

Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bugün bir kez daha saygı ve minnetle anacağız. Gerek Çanakkale’de gerekse doğu ve güney doğu bölgesinde vatanın bölünmez bütünlüğünü canları pahasına savunarak şehit düşen kahramanları bir kez daha aziz hatıraları önünde yad ediyoruz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü nedeniyle Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Borsa Meclis Başkanı Fedai Canım birer mesaj yayınladı.

VALİ CANALP, “KAHRAMANLARI RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ecdadımızın yazdığı şanlı destanın 105. yıl dönümünü büyük bir onur ve gurur ile idrak etmekteyiz” dedi.

Vali Canalp, mesajında şunları söyledi; “Çanakkale Zaferi, vatan ve milletin bağımsızlığı için yurdumuzun dört bir yanından gelerek; geri dönmeyi asla düşünmeyenlerin yazdığı bir destandır. Ailelerini geride bırakarak cepheye koşan kahramanlarımız, varını yoğunu ortaya koyarak, donanım ve imkân yönünden güçlü olan ordulara karşı göğsünü siper etmiştir. Tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayan ve birçok devlet ve imparatorluklar kuran Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir” sözünü şiar edinerek tarihin akışını değiştiren bir zaferi bugün kazanmıştır.  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her daim milletimizin gönlünde yer alan aziz şehitlerimizi yad etmek açısından önemli bir gündür. Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin manevi değerlerinin, birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Uğrunda büyük bedeller ödenen aziz vatanımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal bir emanetidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN, “ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

“Şanlı tarihinde istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutarak bunun için büyük bedeller ödeyen Aziz milletimiz; Çanakkale’de, yedi düvele meydan okumuş, dönemin en modern ordularını dize getirerek, tarihin akışını değiştirip şanlı bir destan yazmıştır. Bundan tam 105 yıl önce “Çanakkale Geçilmez” diyen şanlı ecdadımız, imkansızı başarmış; vatan sevgisi ve inancıyla, bağımsızlık ve özgürlük tutkusuyla kazandığı bu eşsiz zafer, bir milletin yeniden doğuşunun müjdecisi olmuştur. Her metrekareye 6 bin civarında mermi sayısının düştüğü, 250 binin üzerinde kahramanımızın şehitlik mertebesine ulaştığı bu zaferde; ne savaşta hayatını kaybeden öğrenciler nedeniyle okulların mezun veremediğini unuttuk ne de Seyit Onbaşı’nın sırtındaki 215 kiloluk mermiyi. ‘Ne Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Mustafa Kemal’i unuttuk nede “Çanakkale Geçilmez” diyerek tüm dünyaya karşı duran şanlı ecdadımızı. Kahraman ecdadımızın mirası olan bu vatana sahip çıkmaya; Çanakkale Zaferindeki ruhu, heyecanı, azmi, kalbimizde hissetmeye devam ediyoruz. Sonsuza dek…

Türk Milleti’nin, yenilmezliğini, cesaretini, azmini tüm dünyaya kanıtladığı, Türk Milleti’nin bağımsızlığı için nasıl küllerinden doğabileceğini gösterdiği bu zafer 105 yıldır, bizim rehberimiz olmaya devam etmektedir. Atalarımızın kanlarıyla sulanan bu cennet topraklar; daha nice evlatlar yetiştirmeye devam edecektir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine göz diken karanlık güçler, dün olduğu gibi bugün de emellerine asla ulaşamayacaktır. Rengini şehitlerimizin aziz kanından alan Türk bayrağı, sonsuza kadar göklerde dalgalanmaya devam edecek; Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyet intikal eden kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum”

ÖZTÜRK VE CANIM, “AZİZ ŞEHİTLERİMİZ, RUHUNUZ ŞAD OLSUN”

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Borsa Meclis Başkanı Fedai Canım’da yayınladıkları ortak mesajda şunları söylediler;

“Bugün, tarihin eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan, Çanakkale Zaferi’nin 105.nci yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız. “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 18 Mart, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Şehitleri Anma Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir. Bu vesile ile, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyoruz. Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun!”

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.