DOLAR 32,4592 -0.11%
EURO 34,7627 -0.64%
ALTIN 2.435,880,00
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062557-2,02%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 Şeker zammı tarifeye yansıtılmayacak

 Şeker zammı tarifeye yansıtılmayacak

ABONE OL
11 Ekim 2022 10:21
 Şeker zammı tarifeye yansıtılmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen, Türk Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından şekere yapılan yüzde 8’lik zammın büyük bir zam olmadığını, bu zammı yıl sonuna kadar tarifelerine yansıtmayacaklarını söyledi.

Şekere yapılan zamdan çok enerji faturalarına yapılan zammın önem arz ettiğini kaydeden Özen, Türk Şeker’in şu anda şeker vermediğini belirterek üyelerine şeker tedariki için ileriki haftalarda fabrika ile görüşme yapacaklarını ifade etti.

“YÜZDE 8’LİK ZAMMI TARİFELERE YANSITMAYACAĞIZ”

Şekere gelen zammın şu anda önemli olmadığıyla birlikte asıl kendilerini zorlayan konunun enerji fiyatları olduğunu kaydederek zammı yansıtmayacaklarını da belirten Başkan Harun Özen, “Öncelikle şeker zammı zaten beklenen durumdu. Ancak bunun imalatçı üyelerimize yani odamız üyelerini tedariki konusunda sorun yaşanmamasını ümit ediyoruz. Yani önceliğimiz bizim tabii ki zam. Beklediğimiz bir şeydi. Ama inşallah tedarik konusu bir sıkıntı yaşamayız. Şekere ham maddeye zam geldiği zaman bunda bir yansıması olacaktır ama yüzde 8 zam çok büyük bir zam değil. Enerjiye gelen zamlar çok daha yüksek. Bizi daha fazla yoruyor. Yıl sonuna kadar şu anda bunu tarifemize yansıtmayacağız. Ama dediğim gibi enerjiye gelen zam elektriğe, enerjiye gelen zam bizi daha çok yormakta” dedi.

“TÜRK ŞEKER’İN ŞEKER VERMEYE DEVAM ETMESİ GEREKİYOR”

Bulunulan süreçte Türk Şeker’in şeker vermediğini, piyasada şeker bulunamadığı takdirde ise zamların yüzde 8’den fazlası konuşulacağını kaydeden Özen, “Zam tabii ki önemli. Üstüne basa basa söylüyorum. Odamız üyelerinin şekere ulaşmasında yani Türk Şeker’in imalatçı üniteleri şeker vermeye devam etmesi gerekiyor. Şu anda bunu vermiyor. Şu anda bunu son kez biz randevu aldık, getirdik. Ama şu anda bize verilmiş bir randevu var. Önümüzdeki haftalarda tekrar görüşeceğiz. Yani bunun dağıtımı ve üyelerine ulaşması çok önemli. Şu anda bir şeker alamıyoruz yani önemli olan bize şeker vermesi. Şekeri vermediği zaman piyasada da bu sefer bulmakta zorluk çekiliyor. O zaman yüzde 8 değil çok daha farklı şeyler konuşulacaktır” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.