DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1081 -0.01%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.106,280,29%
BITCOIN 2270636-0,66%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selimiye Meydanı yeşerdi

Selimiye Meydanı yeşerdi

ABONE OL
8 Nisan 2022 11:12
Selimiye Meydanı yeşerdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mülkiyeti ve projesi Edirne Belediyesi’ne, finansmanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan Selimiye Camii ve Külliyesi Rekreasyon Projesi, yeşil alan çalışmasının da başlamasıyla sona yaklaşıyor.

Toplam 72 bin metrekarelik alanda yürütülen rekreasyon çalışmasında yeşil alan için ayrılan 25 bin metrekarelik kısım getirilen hazır doğal çim ile yeşillenmeye başladı. Yavaş yavaş yeşil bir görüntüye bürünen Selimiye Meydanı tamamlandığında yeni haliyle Türkiye’nin en büyük meydanları arasında yerini alacak.

“25 BİN METREKARE YEŞİL ALAN”

Geçtiğimiz günlerde Kent Ormanı’nda düzenlediği basın toplantısında vatandaşların meydandaki betonlaşmadan şikayetçi olduğunu ancak eskisinden daha çok yeşil alan olacağını söyleyen Edirne Belediye Bakanı Recep Gürkan “Toplamda 72 bin metrekarelik bir alanda rekreasyon yapılıyor. Selimiye’nin ön tarafında Eski Cami ile arada çalışma yürütülen alanın büyüklüğü 52 bin metrekare Türkiye’nin en büyük meydanlarında birisi. Vatandaşlarımızdan beton ile ilgili bir eleştiri var O bölgede kullanılan beton oranı eskiye göre yüzde 30 daha az. Eski halinde asfalt taş ve beton vardı. Sadece ön tarafta 25 bin  metrekare yeşil alan olacak. Şu an peyzaj projesi başlamış durumda. Fakat anıt eserler etrafında büyüyen ağaç olmaz. Derin köklü ağaçların dikilmesi hem tarihi yapıya hem de çevresine zarar vermekte. Biz bu bölgede çok büyümeyen kısa köklü ağaçlar ve çim alanlar ile yemyeşil bir alan oluşturacağız” şeklinde sözlerinden kısa bir süre sonra Selimiye Meydanı çimenlerine kavuştuğu ve sulama işlemlerine başladığı görüldü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.