DOLAR 32,4580 -0.11%
EURO 34,7476 -0.68%
ALTIN 2.436,000,00
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2069067-1,26%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selimiye’de termal kameralarla ateş ölçüldü

Selimiye’de termal kameralarla ateş ölçüldü

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:16
Selimiye’de termal kameralarla ateş ölçüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi tarafından Coronavirüsle mücadele kapsamında bugün tarihi Selimiye Camii’ne, Cuma Namazı için gelen vatandaşların ateş ölçümü yapıldı.

Belediye tarafından yeni alının iki adet termal kamera bugün tarihi camide Cuma namazı öncesi denendi. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu şunları ifade etti: “Edirne belediyesi olarak biz pandemi süreci başlamadan öncede gerekli tedbirlerimizi alıp çalışmalarımıza başlamıştık. Başkanımız, Recep Gürkan’la beraber hemen bir kriz belediyeciliği diyebileceğimiz bir belediyeciliğe geçmiştik. Bu anlam dada gerçekten iki aydan fazladır, Edirne Belediyesi olarak ciddi çalışmalarımız oldu. Yeni normalleşme dediğimiz sürece girdiğimizde de camilerimizde, toplu yaşam alanlarında, Cuma Namazlarında da çalışmalarımıza başladık. Tek kullanımlık seccadelerimize, el dezenfektanı ve maskesi olmayanlara da maske dağıttık. Geçen hafta başkanımızın talimatıyla iki tane yeni bir sistem yani kişisel termal kamera ya da kişisel bilgisayarlı termal kamera diyebileceğimiz iki aparat aldık. Zabıta arkadaşlarımız bu aparatı taktıkları zaman bir normal birde termal kameraları var. Yine toplum içinde dolaştıklarında hemen termal kamera bizim vücut ısılarımızı belirliyor ve ona göre bize sinyal veriyor. Bu anlamda biz istedik ki halkımızın sağlığını koruyalım.

VİRÜSÜ DİJİTAL OLARAK YENECEĞİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Bu yeni normalleşme sürecinde de, Edirne’mizde Corona’yla mücadelemiz daha güçlü ve teknolojik biçimde geçsin istiyoruz. Zaten 21. Yüzyılın en önemli özelliği biliyorsunuz bilgisayar ve bu tür uygulamalarla geçiyor. Dijital bir çağdayız biz de virüsü dijital olarak yeneceğiz diye düşünüyorum. Arkadaşlarımız başladılar, Selimiye Cami’ne gelen, namaza duran cemaatin içerisinde dolaşarak ta biz eğer kapıda kaçırdıysak bile diğer ateş ölçerlerle, diğer ateş yüksekliği olan sakinlerimizi de tespit etmeye çalışıyoruz. Halkımıza şunu öneriyorum maske takacağız, el hijyenini dikkat edeceğiz aynı zamanda sosyal mesafemizi koruyacağız. Uzun süre asla kalabalıklarda kalmayacağız. Biz bu virüsü el birliğiyle yeneceğimize inanıyorum.”

Hüsnü SARIGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.