DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2075599-1,97%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

SGK çalışanları iş bıraktı

SGK çalışanları iş bıraktı

ABONE OL
1 Nisan 2023 11:15
SGK çalışanları iş bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne İl Müdürlüğü çalışanları, taleplerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Dün müdürlük önünde toplanan çalışanlar, “SGK’nın rutin iş yükü, diğer kamu kurumları ile kıyaslanamayacak kadar fazla iken, SGK çalışanlarının aylık ve özlük hakları ise diğer kamu kurumlarının çok altında kalmıştır” dedi.

SGK çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Gökhan Dokumacı, “2011 yılında yürürlüğe giren 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye; eşit işe eşit ücret denilerek başlatılan adaletsizlik, hangi işin hangi işe eşit olduğunun tespiti dahi yapılmadan oluşturulan memur maaş rejiminin en büyük kaybedenlerinden birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları olmuştur”dedi.

“Maaş adaletsizliği ve duyarsızlık kurum çalışanları için artık dayanılmaz bir hal almıştır” diyen Dokumacı şunları söyledi;

“Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, vatandaşlarımızın doğumundan vefatına kadar olan tüm hayatında, ihtiyaç duyduğu sosyal güvenlik sistemini işletmektedir. Bu anlamda kurum personelinin hukuki ve mali yükü tartışmasızdır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun rutin iş yükü, diğer kamu kurumları ile kıyaslanamayacak kadar fazla iken, SGK çalışanlarının aylık ve özlük hakları ise diğer kamu kurumlarının çok altında kalmıştır.

2011 yılından günümüze kadar olan sürede, SGK çalışanları olarak 666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin ve mesailerin yeniden müktesep hak olarak verilmesi, kurum içi uzmanlık, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı’nın verilmesi çalışanlar tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen dikkate alınmamıştır.

An itibariyle Kurum personeli ortalama 11.300,00-TL maaş ile çalışmaya mahkum edilmiştir. Günümüz şartlarında SGK çalışanlarına reva görülen bu ücret, insani şartlarda bir yaşam koşulunu sağlamaktan uzaktır. Yıllarca SGK çalışanlarının talepleri görmezden gelinmiş ve özlük haklarının iyileştirilmesine dair hiçbir düzenleme yapılmamıştır.

Bu maaş adaletsizliği ve duyarsızlık kurum çalışanları için artık dayanılmaz bir hal almıştır. SGK Edirne İl Müdürlüğü çalışanları olarak bu durumu protesto ediyor ve iş bırakıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.