Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vuçeviç, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in Kosova ile yaşanabilecek muhtemel gerilimler nedeniyle orduya “Hazır ol” emri verdiğini açıkladı.
Kosovaport’ta yer alan habere göre; Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vuçeviç, yerel bir televizyonun programına konuk oldu. Bakan Vucevic, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in ordunun başkomutanı sıfatıyla, çatışmaya ve her türlü göreve hazır olma emri verdiğini söyledi.
Kimsenin çatışmaya ve savaşmaya meraklı olmadığını vurgulayan Bakan Vuçeviç, Sırbistan’ın ciddi bir devlet olduğunu ve her türlü meydan okumaya cevap verebilmek adına tüm gerekli adımları attığını belirtti. Sırbistan’ın Kosova ile diyaloğu devam ettirmek istediğini belirten Vuçeviç, “Ordumuz, başkomutan Vuçiç’in her talimatını yerine getirebilecek hazırlıkta” dedi. Vuçeviç, “Barış ve istikrarı savunmamız, ödlek ve zayıf bir ülke olduğumuz anlamına gelmiyor. Bin gün müzakere etmek, cephede bir gün geçirmekten iyidir” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026
1
Sırbistan’da 6,5 milyondan fazla kayıtlı seçmen sandık başına gidiyor
2
Sırbistan hükümeti, Kosova plakalı araçların serbest dolaşımını onayladı
3
Sırbistan’da göç nedeniyle nüfus eriyor
5
Belgrad’daki 100’den fazla okulda bomba ihbarı
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).