DOLAR 32,4522 0.22%
EURO 34,6568 0.17%
ALTIN 2.387,180,31
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1858041-7,61%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sırp polisi, dağda namaz kılanlara ceza kesti!

Sırp polisi, dağda namaz kılanlara ceza kesti!

ABONE OL
22 Ocak 2022 18:01
Sırp polisi, dağda namaz kılanlara ceza kesti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek’te başkent Saraybosna yakınlarındaki Trebevic dağında Sırp polisi, açık alanda namaz kılan bir gruba “uygunsuz davranış” gerekçesiyle ceza kesti.

Balkan News’te yer alan habere göre; Durumu sosyal medyada paylaşan Bajro Cavcic, Trebevic dağında çocuklarıyla birlikte namaz kıldıktan sonra Doğu Saraybosna polisinin kamuya açık alanda uygunsuz davranış gerekçesiyle kendilerine ceza kestiğini duyurdu.

Paylaşımında kendilerine kesilen cezaya da yer veren Cavcic, “Arkadaşım ve ben, 20’den fazla çocukla Trebeviç’e geziye gittik. Kimseyi rahatsız etmediğimizi düşünerek öğle namazını açık alanda kıldık. Namazın ardından eve dönerken iki polis memuru yolumuza çıkarak kimliklerimizi istedi” diye yazdı.

Sırp Cumhuriyeti entitesi polislerinden birinin kendilerine bölgede namaz kılmanın yasak olduğunu söylediğini de anlatan Cavcic, “Biz tam iki saat boyunca polisleri bu yaptıklarının kanunlara aykırı olduğuna ve bunun kendileri aleyhinde sonuçları olacağına ikna etmeye çalıştık. Bunun ardından birkaç defa üsleriyle irtibat kurdular ve bize üslerinin ceza yazılması konusunda ısrarcı olduğunu ilettiler” dedi.

Kendisine 100 KM (yaklaşık 50 avro) tutarında ceza yazıldıktan sonra aynını arkadaşı Semir Vatric’e de yazmak istediklerini ifade eden Cavcic, “Bunun ardından arkadaşım derhal polis şefiyle görüşmek istedi. Görüşme sırasında Semir, kendilerine bu şekilde vatandaşlık, din hürriyeti, insan ve demokratik haklarını ihlal etmiş olacaklarını ifade ederek kendilerini mahkemeye vermekle tehdit etti. Bundan gözle görülür bir şekilde rahatsız oldular ve sorumluluğu üslerine attılar. Bunun ardından konuşmalar kesildi ve ceza yazmak istediler. Bunu yaparken telefon geldi ve ceza yazmamaları yönünde emir aldılar” diye yazdı.

Polis memurlarının bunun ardından kendisine verdikleri cezayı geri istediklerini fakat bunu reddettiğini anlatan Cavcic, “4-5 saatlik huzursuzluğun ardından nihayet bizi bıraktılar ve eve gidebildik” diye yazdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.