DOLAR 32,5570 0.1%
EURO 34,9786 -0.09%
ALTIN 2.434,92-0,04
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2082082-0,83%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SİT alanına kazma

SİT alanına kazma

ABONE OL
30 Eylül 2022 12:11
SİT alanına kazma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt şehrin göbeğinde SİT alanında sahibi olduğu binaya tamirat ruhsatı ile gönlünce inşaat yaptı. Şehrin ticari merkezinin can damarı Saraçlar addesi’nde kazı yapan ve günlerce bunu kapatmayan Zıpkınkurt’un bu cesareti nereden aldığı sorusu akıllara takıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un bir süre önce Paçarız ailesinden satın aldığı Saraçlar Caddesi’ndeki binaya Edirne Belediye Başkanlığı’ndan boya, badana, sıva tamiri yapabileceği ruhsat aldı.

NELER YAPTI NELER

Edirne Belediye Başkanlığı ile binayı aldığı günden beri ruhsat alma girişiminde bulunan Zıpkınkurt’a  yetkililer taleplerinin bölgenin SİT alanı olması nedeniyle proje hazırlayarak  Kültür ve Tabiat Varlıklarını Bölge Koruma Kurulu’na onaylatması gerektiği bildirildi. Satın aldığı binayı ünlü bir fasfood markasına kiraya veren ve kurulun denetimi olmadan bir an önce uluslararası şirketin talepleri doğrultusunda tamamlamak isteyen işadamı Zıpkınkurt çareyi ‘tamirat’ ruhsatı almakta buldu.

Zıpkınkurt aldığı tamirat ruhsatına rağmen binada kiracısının talepleri doğrultusunda esaslı bir çalışma başlattı. Şirketin istediği tuvalet sorunu da çözen Zıpkınkurt, logar bağlantısı için Saraçlar Caddesi’nde kazı yaptı. Edirne’yi tanıtmak için turizm uzmanları ve gastronomi uzmanlarını kente davet eden Zıpkınkurt’un Saraçlar Caddesine kazdırdığı tuvalet bağlantısı günlerce açıkta bekletildi.

KURUL TAKİPTE

Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Bölge Koruma Kurulu şehrin göbeğinde yapılan bu çalışmayı fark ederek harekete geçti. Uzmanlar tarafından inşaat alanına inceleme yapıldı. Kurul dosyasında binanın eski durumu tespitli olduğu için yeni yapılanların neler olduğu detaylı olarak tespit edildi. Bu arada inşaat çalışması sırasında binanın çatısına da dev havalandırma sistemlerinin kurulduğu öğrenildi.

BELEDİYE FARK EDEMEDİ

Edirne Belediye Başkanlığı ise günlerce şehrin göbeğinde devam eden bu çalışmayı fark etmedi. İnşaat çalışmaları binanın camlarını kapatarak devam ettiği için belediye yetkililerinin kaçak inşaatı tespit etmekte zorlandığı bildirildi. Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Bölge Koruma Kurulu’nun durumu fark etmesinden sonra paniğe kapılan işadamı Recep Zıpkınkurt’un Edirne Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne başvurarak esaslı bir onarım için ruhsat talebinde bulunduğu öğrenildi.

Bilindiği gibi ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt geçtiğimiz hafta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte Trakya Kalkınma Ajansı’nın Kanada’ya düzenlediği geziye katılmıştı. Ancak ikili arasında kaçak inşaat konusunun gündeme gelip gelmediği bilinmiyor. İnşaatın ikilinin gezisi sırasında devam ettiği bu nedenle Başkan Gürkan’ın gelişmelerden haberi olmadığı öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.