DOLAR 32,5420 0.28%
EURO 34,8879 0.44%
ALTIN 2.489,271,11
BIST 9.559,570,31%
BITCOIN 1991349-3,78%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sorumsuzluğun fotoğrafı

Sorumsuzluğun fotoğrafı

ABONE OL
28 Ocak 2020 10:06
Sorumsuzluğun fotoğrafı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği tarafından yapılan Musabeyli Korusu Piknik Alanını kullananlar çöplerini bırakıp gitti

Edirne Valili Ekrem Canalp’in talimatı ile Çevre Korumu Vakfı tarafından mesire alanlarının daha aktif olarak kullanılması için düzenlenen Musabeyli Korusu’ndaki piknik alanını kullananlar çevrede onlarca konteynır bulunmasına rağmen çöplerini masalarda bırakarak gitti. Edirnelilerin piknik yaptıktan sonra sorumsuzca çöplerini toplamadan gitmelerinin yarattığı kirlilik tepki çekiyor.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in köy gezileri sırasında tespit ettiği ve halkın yoğun olarak kullandığı Küküler ve Vaysal Göleti, Doğanköy- Çallıdere mesire alanı ile şehir merkezine yakın olan Musabeyli koruluğunda dâhil olduğu toplam 13 yerde geçtiğimiz Eylül ayında düzenlemeler yapıldı.

PİKNİK MASALARI YAPILDI

Edirne Çevre Koruma Vakfı tarafından Musabeyli Koruluğunda trap atış alanında bulunduğu bölgedeki ağaçlık alana onlarca beton piknik masası yapıldı. Parke taşların üzerine konulan piknik masalarının etrafına beton çöp toplama üniteleri konuldu. Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından da belirli aralıkla 10 çöp konteynırları da bölgeye konuldu. Piknikçilerin ihtiyaçları için çeşmeler yapıldı. Çocuklar için oyun grupları, voleybol sahası, tuvalet, mescitte yapıldı. Giriş takı ve yönlendirme tabelaları, masaların hemen yanında barbekülerin de bulunduğu piknik alanı Edirnelilerin hizmetine sunuldu.

ÇEŞMELERİN KURNALARI SÖKÜLÜ

Musabeyli Koruluğunda düzenlenen piknik alanı üzerinden bir yıl geçmeden hoyratça kullanılmasına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Piknikçilerin tarafından çeşmelerin kurnaları söküldü. Piknik masalarının üzerinde yiyecekler hemen yanında bulunan çöp üniteleri veya büyük konteynırlara atma yerine olduğu gibi bırakıldı.

EDİRNELİLERE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER

Çevreye sorumsuzca atılan naylon çöp poşetlerinin uçuştuğu görüntülerin yer aldığı Musabeyli Koruluğu Piknik Alanı’nda ortaya çıkan görüntüler ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Ailece veya gruplar halinde piknik yapanların yanlarında getirdikleri ve kullanmadıkları malzemeleri, piknik artıklarını çöp üniteleri veya konteynırlara atmak yerine olduğu bırakmalarının yarattığı çirkin görüntü daha sonra alana gelenlerin de tepkisine neden oldu.
Piknik için gelenlerin araçları için otopark düzenlemesinin de yer aldığı piknik alanında ortaya çıkan çirkin görüntüler, malzemelerin ‘hoyratça’ kullanılması nedeniyle zarar görmesi üzerine Edirne Çevre Vakfı tarafından personel görevlendirilmesi için hazırlık yapıldığı öğrenildi. Süloğlu Belediyesi’nin de zaman zaman bölgeye personel görevlendirerek piknikçileri uyanmaları ve çöplerin toplanması için katkı sağlaması bekleniyor.

Haber Merkezi

Musabeyli Korusu’nda piknik yapan vatandaşların sorumsuzca çöplerini toplamadan gitmelerinin yarattığı kirlilik tepki çekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.