DOLAR 32,5390 -0.04%
EURO 34,9273 0.08%
ALTIN 2.436,450,27
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21778680,66%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Süloğlu’nda kurtuluşun 100. yıl coşkusu

Süloğlu’nda kurtuluşun 100. yıl coşkusu

ABONE OL
24 Kasım 2022 10:36
Süloğlu’nda kurtuluşun 100. yıl coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Süloğlu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü halkın yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Süloğlu İlçe Meydanında gerçekleşen kurtuluş etkinliklerine Kaymakam Özgür Kaya, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran yanı sıra Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti İl Başkanı Serpil Tütüncü, Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek ve protokol üyeleri katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler Saygı duruşu,İstiklal Marşı ve çelenk sunumu ile başlayarak Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Süloğlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılına özel hazırlanan programda Bursa’dan gelen Kılıç Kalkan Ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Program kapsamında Edirne Belediye Bandosu Konseri, Gürkan Güzelharcan tarafından Zeybek gösterisi, halk oyunları gösterisi gerçekleşti. Kurtuluşa özel düzenlenen yarışmalardaki öğrencilere ödülleri verildi.

Kurtuluş Konuşması yapan Belediye başkanı Mehmet Ormankıran, Türk milletinin Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete hep bağlı kalacağını belirterek, ey büyük Atam Kurmuş olduğun bu Cumhuriyete hep bağlı kalacağımıza, senin İlke ve inkılaplarınla yaşayacağımıza, bu gök kubbe var olduğu sürece ezanı susturmayacağımıza, bayrağımızı indirtmeyeceğimize, bu can bu bedende olduğu sürece Cumhuriyetimize bağlı kalacağımıza namus ve şerefimiz üzerine yemin ederim. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

  1. yıl anısına belediye personeli tarafından kutlama programına katılan öğrencilere bayrak, balon ve atkı bere takımı dağıtıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.