DOLAR 32,2604 -0.01%
EURO 34,7194 -0.09%
ALTIN 2.395,23-0,20
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2021388-1,63%
Edirne
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Survivor’da Edirne ve Kırkpınar

Survivor’da Edirne ve Kırkpınar

ABONE OL
18 Ekim 2021 11:58
Survivor’da Edirne ve Kırkpınar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’yi ekranlara kilitleyen Survivor yarışmasının 2021 programının konseyinde Edirne doğumlu Acun Ilıcalı, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlarından İsmail Balaban ile Kırkpınar güreşlerini konuşarak güreş sporunu küçüklükten beri takip ettiğini söyledi. Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban’ın güreş sporuna başlarken insanların ‘sizden güreşçi olmaz köyünüze dönün’ sözlerini anlatarak büyük zorluklarla buralara geldiğini ve Kırkpınar’ın zor bir organizasyon olduğunu ifade etti. Acun Ilıcalı ise Edirne’de okuduğu süre zarfında küçüklüğünde Kırkpınar güreşlerini seven rahmetli babası ile Kırkpınar’a gittiklerini, 3-4 saat güreş sonucu için bekledikleri anısını seyircilerle ve yarışmacılarla paylaştı. Survivor’ın diğer yarışmacıları ise Kırkpınar’da ki güreş sürelerini ve mücadeleyi ‘mola yok mu?’ soruları ile hayranlıkla dinledi.

“SURVİVOR’DA EDİRNE VE KIRKPINAR SOHBETİ”

Survivor’da güreşçi olan yarışmacıların olduğu için mutlu olduğunu kaydeden Acun Medya sahibi Edirne doğumlu Acun Ilıcalı, “Ben ilkokulu Edirne’de okudum. Erzurumluyum. Öyle bir bağlantı var ki Survivor’da. Defalarca Kırkpınar’a gittim o zamanlar. Hem Erzurumlu hem Edirne’de güreşmiş benle bağlantısı olduğunu düşündüğüm iki güreşçi kardeşim Survivor da. Çok mutluyum bu açıdan” dedi.

“İLK ÇIKTIĞIM YIL EDİRNE KIRKPINAR’DA ŞAMPİYON OLDUM”

Acun Ilıcalı’nın ‘Kırkpınar Şampiyonluğu çok zor bir şey değil mi?’ sorusuna açıklamada bulunan İsmail Balaban Survivor 2021 yarışmacısı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban “2013 yılında Başpehlivanlık kategorisine yükseldim. İlk çıktığım yıl şampiyon oldum Edirne Kırkpınar’da. Daha sonra Edirne dışında birçok şampiyonluklar yaşadım. Kupaları artık bir odaya doldurmaya başladım. Yıllar geçtikte kupalar, madalyalar, kemerler artık yıllar geçtikçe doldu taştı oda. Artık onlar için bir oda yapmayı düşünüyorum. Kırkpınar’da kategoriler var. Aynı futbol ligi gibi 14 kategori var. İlk 4‘e giren bir üst kategoriye çıkmaya hak kazanıyor. Bende o basamakları tek tek tırmanarak Başpehlivanlığa yükseldim. Hatta ben güreşe 18 yaşında geç ve tesadüf başladım. Güreşe başladığımda ikizimle başladım. Başladığımızda ‘sizden güreşçi olmaz, boşa zaman harcamayın köyünüze dönün’. Çok diyen oldu. Köyde bağ bahçe işleri ile uğraşıyorduk. Sporla alakamız yoktu. Bir anda güreşin içinde bulduk kendimizi ve köyden çıkış kapısı olarak gördük. Tabi başladığımızda maddi, manevi çok zor zamanlar geçirdik ama ikizimle birbirimize dayanak olduk, ailemiz bize destek verdi. Zor zamanlar geçirdik. Ama biz ümidimizi kırmadık. Başpehlivanlık Cumartesi Pazar sürüyor. Finalde 1 saatin üstünde güreşmiştim 2017 yılında şampiyon olduğumda. Ondan daha uzun olan Kırkpınar Organizasyonunda sonra en büyük olan Elmalı güreşlerinde güreştim. Yine çok önemli rakibim Ali Gürbüz’le birlikte yarı final müsabakasına çıktık, 2 saat 15 dakika sürmüştü. Ondan sonra galip geldim. Mola yok” dedi.

“RAHMETLİ BABAM GÜREŞLERİ ÇOK SEVERDİ”

Küçükken Kırkpınar güreşlerine rahmetli babası ile giderek saatlerce güreşlerin sonuçlanmasını beklediklerini söyleyen Acun Ilıcalı “Biz küçükken o zamanlar limit yoktu. Bu çok eski. Bildiğiniz limit yok. İnanılmaz bir şey. Bekliyorsun, seyircide bekliyor, 3-4 saat bekliyorsun. İnanılmaz zor bir dal. Rahmetli babam güreş sporunu çok severdi. Rahmetli abimle o zaman ki mücadeleleri seyretmişliğimiz var” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.