DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2059422-0,63%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suya yüzde 30 indirim geliyor

Suya yüzde 30 indirim geliyor

ABONE OL
11 Kasım 2023 11:52
Suya yüzde 30 indirim geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 17 Kasım’da Belediye Meclisini Olağanüstü toplayarak içme suyuna 1 Aralık’tan itibaren yüzde 30 indirim uygulayacaklarını belirtti. 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren konutlarda kullanılan suya yüzde 30 indirim yapacaklarını dile getiren Başkan Gürkan, bu indirimin 2024 yılı boyunca devam edeceğini duyurdu.

“BU BAYRAK İNMEMİŞ EZAN DİNMEMİŞSE BUNU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu ve tarihte devlet kurmuş ender liderlerden biri olan bütün dünyanın hayranlıkla gıpta ederek örnek aldığı izlediği ve yolundan ayrılmadığı ebedi başkomutanımız, cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, büyük önder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 85. yılı. İnsan hiç görmediği, hiç tanımadığı, hiç dokunmadığı, hiç nefesini hissetmediği. Hiç canlı birebir sesini duymadığı birine seksen beş yıl geçtikten sonra bile aşık olabilir mi? Türk milleti ona aşık. Onu özleyebilir mi? Türk milleti. Hatta bütün dünya özlüyor. Çok şanslıyız ki millet olarak böyle bir lidere ve bu ülkeyi bağımsız bir ülke yapan emperyalizmin işgalinden kurtaran ve bütün dünyadaki mazlum milletlere örnek yapan bir lidere sahibiz. Tabii Edirneliler olarak bir taraftan da gururluyuz, onurluyuz çünkü Mustafa Kemal Atatürk hemşehrimiz, toprağımız, aynı toprakların insanlarıyız. Atatürk’e minnettarız. Çünkü bu milleti kölelikten, esaretten alıp bağımsız, özgür bir millet haline getirdi. Eğer bugün Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, birilerinin ifadesiyle söyleyeceğim. Bu vatan bölünmüyorsa bölünmemişse bu ezanlar dinmemişse, bu bayrak inmemişse bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Herkesin bunu anlaması, öğrenmesi lazım” diye konuştu.

“TÜRKİYE SAVAŞTA DEĞİL AMA EKONOMİK KRİZLE EKONOMİK SAVAŞA DÖNDÜ”

Enflasyon ile hem çalışan hem emeklilerin sıkıntıda olduğunu dile getiren Başkan Gürkan “Hepiniz biliyorsunuz ülkemiz uzun bir süredir belki de cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya. Vatandaşların alım gücü gittikçe zorlaşıyor. Piyasada para dediğimiz meta neredeyse kalmadı. Geçtiğimiz günlerde bir haber çıktı televizyonda Kredi kartı harcamaları 975 TL’ye ulaştı diyordu haber. Bu bir katrilyon demek. Yeni paralel sistemiyle, bir katrilyon, korkunç bir rakam bu. Bu şunu gösteriyor kimsenin cebinde para yok. Kredi kartlarından habire borçlanarak gidiyoruz. Tabii diğer taraftan baktığımızda işte enflasyonun süresi arttığını, Merkez Bankası’nın. sürekli enflasyon hedeflerini güncellediğini ve yukarıya doğru çektiğini görüyoruz. Şu anda 2023 enflasyonu yüzde 50’ler de. Türkiye bir savaşta değil. Ancak ekonomik krizle gerçekten bir ekonomik savaşa döndü. 7 bin 500 maaş alan emekli var. Hükümet emeklilere Cumhuriyet’in yüzüncü yılı ikramiyesi vermeyi planladı, ancak çalışmayan emeklilere verilecek. Bu, dünyada hiçbir ülkede olmayan bir ayrımdır. Çalışan emekliler neden çalışmak zorunda kalıyor? İnsan emekli olduktan sonra niçin çalışır? Toplumun bunu sorgulaması lazım3 diye konuştu

“SU FİYATLARINI YÜZDE 30 AZALTMA KARARI ALDIK”

Su fiyatlarına yüzde 30 indirim yaparak 2024 yılı boyunca da herhangi bir zam yapmayacaklarını kaydeden Recep Gürkan “Son bir aydır yaptığımız mahalle gezilerinde, esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarımızın ekonomik krizin onları iyice darboğaza soktuğunu ve nefes almalarının zorlaştığını duyuyoruz. Belediyeler olarak sorumlu olmasak da, vatandaşın zor durumda olduğunu görüyoruz. Su ve ekmek temel yaşam maddeleri. Edirne Belediyesi olarak su fiyatlarını 30 azaltma kararı aldık. Enflasyon bizi de zorluyor, ancak halkın belediyesi olarak bu adımı attık. Su fiyatlarıyla ilgili yeni bir kararı önümüzdeki hafta olağanüstü meclis toplantısında alacağız. Edirne Belediyesi olarak halkın belediyesi olarak arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerde bu kararı aldık. 1 Aralık’tan itibaren Edirne Belediyesi’nin vatandaşa ulaştırdığı suyun fiyatı yüzde 30 azaltılacak. Bu yeni fiyatlarla 2024 bütçesini yapacağız ve 2024 yılında da bu fiyatlar sabitlenecek. 2024 yılında da su fiyatları bu rakam üzerinden olacak. Herhangi bir artış yapmayacağız” dedi.

“17 KASIM DA MECLİS TOPLANACAK VE 1 ARALIKTAN İTİBAREN 85 BİN KONUTA BU FİYATTAN VERECEĞİZ”

Başkan Gürkan “Meskenlere ulaştırdığımız suyu, 1 metreküp ile 3 metreküp arasını 13 lira 61 kuruştan veriyorduk, yüzde 30 indirim ile vatandaşlarımız 1 ile 3 metreküp arasındaki suya 9 lira 52 kuruş ödeyecekler. 4 ile 12 metreküp arasındaki suyun fiyatı şu anda 16 lira 86 kuruş. Bunu da 11 lira 80 kuruşa düşürüyoruz. 13 ile 20 metreküp arası 19 lira 36 kuruş bunu da yüzde 30 indirimle 13 lira 55 kuruşa düşüyoruz. 21 metreküp üzerinde 25 lira 93 kuruştu onu da 18 lira 15 kuruşu düşürüyoruz. Vatandaşlarımızın bu ekonomik yoksunluk, ekonomik krizde en azından bir nebze rahatlamalarını sağlamayı amaçladık. 17 Kasım’da olağanüstü meclisi topluyorum. Kararını alacağız. Ve 1 Aralık’tan itibaren enflasyonun artmasına rağmen bu fiyatlardan Edirne’deki meskenlere 85 bin konuta suyu bu fiyatlardan vereceğiz. Edirnelilere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Edirne’yi seviyoruz. Edirne’miz için aşkla çalışmaya devam edeceğiz” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.