DOLAR 32,5223 -0.11%
EURO 34,9589 0.27%
ALTIN 2.449,291,09
BIST 9.704,36-0,18%
BITCOIN 2064562-2,25%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TAHUD’dan, maske, siperlik ve eldiven desteği

TAHUD’dan, maske, siperlik ve eldiven desteği

ABONE OL
5 Mayıs 2020 14:24
TAHUD’dan, maske, siperlik ve eldiven desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) koordinasyonunda bazı STK’lar oluşturdukları ortak havuzda toplanan cerrahi maske, siperlikli maske ve eldivenleri, ihtiyacı olan birinci basamak sağlık kuruluşlarına dağıttı.

TAHUD’dan yapılan açıklamaya göre, dernek yetkilileri bir süre önce Aile Sağlığı Merkezlerinden (ASM) ihtiyaç listesi aldıklarını ve bu liste doğrultusunda STK’ların da katkılarıyla toplayabildikleri malzemeleri Ankara’da ihtiyacı olan ASM’lere dağıttı.

Dernek tarafından ihtiyacı olan ASM’lere malzeme toplama ve dağıtma işlemlerine korona mücadelesi bitene kadar devam edeceği belirtildi.

Bu süreçte herkesin elinden geleni yapmasının aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle siperlikli maske ihtiyacının tamamı karşılandı ancak tüketimi hızlı olan bazı malzemeler konusunda destek sağlanmasının uygun olacağını düşünerek böyle bir çalışmayı başlattık.

Bundan sonraki süreçte özellikle ASM’lerde hızlı tüketilen N95 maske, cerrahi maske, bone, tulum ve eldiven konusunda yardım sağlamaya çalışacağız. Sahadan alınan güncel bilgiler doğrultusunda bu yardım listesinin farklılaşabileceğini ve bu havuza katkıda bulunmak isteyen STK’ların, TAHUD Genel Merkezi ya da Ankara Şubesi ile temasa geçmelerini bekliyoruz”

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.