DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20762482,75%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TAPDK ruhsat harcı uyarısı!

TAPDK ruhsat harcı uyarısı!

ABONE OL
28 Şubat 2022 10:55
TAPDK ruhsat harcı uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mart sonuna kadar harç bedelleri ödenmesi gereken Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) ruhsatları için Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Yaşagör esnafın süreyi geçirmemesi için uyarıda bulundu.

TAPDK ruhsat harç bedelleri ise merkezde tütün ve alkol 665 lira olurken, merkeze bağlı köylerde bu ücretin 160 lira olduğu belirtildi. Süreyi geçirenler için herhangi bir cezai ücret olmadığını söyleyen Yaşagör, 100 metre kuralını hatırlatarak bir daha ruhsat çıkartamama ile karşı karşıya kalabileceklerini ifade etti.

“TAPDK RUHSAT HARCI MART SONUNA KADAR HALLEDİLMELİ”

Kendilerine müracaat eden üyelerine yardımcı olduklarını hatırlatan Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu’na göre her yıl harç bedeli olarak yatırmış olduğumuz ücretlerin bu yıl 665 lira sigara için, 665 lira da alkol için yatırılması gerekmekte. Merkeze bağlı köylerde TAPDK Ruhsatı tütün ve alkol için 160 Lira. Toptan alkol ve sigara satış konumunda olanların belgeleri de 12 bin 925 lira.  Bu süre Mart sonuna kadar yatırılması gerekmektedir. Dolayısıyla son günlere kalmadan odamıza müracaat ettiğiniz takdirde üyelerimizin bu işlemlerini oda olarak biz takip ediyoruz. Bunu da internet üzerinde TAPDK ruhsat harç bedellerini yatırıp ondan sonra ruhsatlarında Gıda Tarım İl Müdürlüğü tarafından onaylattırıp kendilerine iade ediyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl uzatıldı ama bu yıl uzatılmayabilir. O yüzden üyelerimizin Mart sonuna kadar olan süreyi doldurduktan yani ücret yatırma süresini geçirdikten sonra yeniden müracaat edip yeni ruhsat çıkarma zorunluluğu olur.  Alkol satıcıları olduğu için. 100 metre kuralı olduğundan dolayı ruhsat iptale düşebilir. Bir daha da alkol satışı yapamamış olur. Ruhsat harcı yatırmayanlar için 1 Nisan itibariyle herhangi bir bayiden mal alımları kısıtlanmış oluyor. TAPDK harç bedellerini yatırmayan üyelerimiz ürün alamamış oluyor. Bu anlamda bir an önce üyelerimiz Mart sonuna kadar odamıza müracaat etmeleri ile kendilerine yardımcı olacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.