DOLAR 32,3812 0.19%
EURO 35,0375 -0.17%
ALTIN 2.324,250,22
BIST 9.091,580,13%
BITCOIN 2272281-0,67%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tapu ve Kadastro 175 yaşında

Tapu ve Kadastro 175 yaşında

ABONE OL
23 Mayıs 2022 18:39
Tapu ve Kadastro 175 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 175’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de Atatürk Anıtı’na tören düzenlendi. Anıta bırakılan çelenk sonrası saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Kurumun 175.yıl dönümü kutlayan Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, “Her yıl artan işlem adedi ve devlete sağladığı gelirlerle, geliştirdiği büyük projelerle öncü bir kurum olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

“GELİŞTİRDİĞİ BÜYÜK PROJELERLE ÖNCÜ KURUM OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR”

Akdemir, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’de mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ve muhafazası ile görevli olup, devletin en önemli fonksiyonlarından birin yerine getiren büyük bir kamu kurumudur. Kurumumuz, merkez birimlerimizin yanı sıra 23 bölge müdürlüğü, 973 tapu ve 81 kadastro müdürlüğüyle Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde, yaklaşık 20 bin personeli ile tapu, kadastro ve harita işlerini yürütmektedir. Her yıl artan işlem adedi ve devlete sağladığı gelirlerle, “Dün, bugün ve gelecekte mülkiyetin garantisi olan kurumumuz” geliştirdiği büyük projelerle öncü bir kurum olduğunu ortaya koymuştur. Kurumumuz tarafından uygulanmakta olan TAKBİS, TARBİS, TUSAGA Aktif, MEGSİS, web tapu, Parsel Sorgu, E-satış, E-Terkin, E-İpotek, E-Tahsilat, E-Hacız gibi uygulamalarla birçok e-devlet projesinin altlığı oluşturulmakta, kurumlarla sağlanan veri paylaşımları sayesinde diğer kamu ve tüzel kuruluşlarının işleyişine kolaylık sağlanmaktadır. 3 boyutlu kadastro çalışmalarıyla geleceğin teknolojileri ülkemizle buluşturulurken, e-arşiv çalışmalarıyla 2 milyarı aşkın belge elektronik imza ile güvenli noktaya taşınmaktadır” dedi.

“KURUMUMUZ İŞ VE ŞLEMLERİ EN GÜVENLİ NOKTAYA TAŞIMAKTADIR”

Akdemir, “Bunların yanı sıra QR kodlu tapu senedi, harita bilgi bankası, modernizasyon projesi gibi onlarca projeyi de hayata geçirmeye devam eden kurumumuz; geliştirilen projelerle vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalitesini artırdığı gibi, iş ve işlemleri de en hızlı ve güvenli noktaya taşımaktadır. 175. kuruluş yıldönümümüz kutlu olmasını diliyor, bu sergi programının yapılmasında emeği geçenlere ve sız değerli katılımcılara vakit ayırıp dinlediğiniz için teşekkür ediyor, Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürlüğü adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.