DOLAR 32,3135 -0.62%
EURO 34,6997 -0.46%
ALTIN 2.412,32-0,41
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1893456-3,73%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarıma dayalı yatırıma yüzde 50 hibe

Tarıma dayalı yatırıma yüzde 50 hibe

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yüzde 50 hibeli “Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe Programı” tebliğin yayınladığını hatırlatarak, başvurulan 3 Ocak itibariyle başladığını bildirdi. Tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı üst limitleri ise bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından artırıldı.

ABONE OL
6 Ocak 2024 17:52
Tarıma dayalı yatırıma yüzde 50 hibe
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğin 29 Aralık tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan açıklamada, 50 hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında değerlendirmeye alınacak yatırım projeleri hakkında bilgi verildi.

YATIRIM KONULARI NELER?

Açıklamada, Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar, Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımına Yönelik Yatırımlar, Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Yönelik Yatırımlar, Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar hibe desteği kapsamında değerlendirileceği ifade edildi.

KIRSAL EKONOMİK ALTYAPI YATIRIM KONULARI

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım konuları ise Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, Arıcılık ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar, Bilişim Sistemleri ve Eğitimi (Akıllı Tarım Uygulamaları), El Sanatları Ve Katma Değerli Ürünler, İpek Böceği Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Tarımsal Amaçlı Örgütler İçin Makine Parkları ile Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği olarak ifade edildi.

PROJE LİMİTLERİ VE SAĞLANACAK HİBE TUTARI NE KADAR?

Açıklamada, hibeye esas proje tutarları ise şu şekilde; Yeni Tesis Başvurularında 14 Milyon TL, Tamamlama başvurularında 12 Milyon TL, Kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon başvurularında 10 Milyon TL, Hibeye Esas Proje Tutarı Alt Limiti en az 3 Milyon 1 TL. Hibeye esas Proje üst limiti 3 Milyon TL olurken, Hibeye esas proje tutarı alt limiti ise 100 bin TL olarak belirlendi. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILABİLECEK?

Açıklamada, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlara yönelik başvuruların, Programın genel uygulama usul ve esaslarına açıklık getirmek, destek sağlamak amacıyla Genel Müdürlük tarafından çıkarılan Uygulama Rehberi 3 Ocak 2024 tarihi itibari ile Bakanlığın www.tarim.gov.tr  web sitesinde yayınlandığı belirtilerek, tüm konularda başvuruların; 3 Ocak 2024 tarihinde başlayarak, 19 Şubat 2024 tarihi saat 23:59’da sona ereceği bildirildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.