DOLAR 32,3325 0.25%
EURO 35,0697 -0.18%
ALTIN 2.284,700,33
BIST 8.983,802,01%
BITCOIN 22834881,06%
Edirne
18°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Tava ciğer izdihamı

Tava ciğer izdihamı

ABONE OL
3 Aralık 2021 16:43
Tava ciğer izdihamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcilerinin buluştuğu Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Edirne Belediye’sinin standında pişirilen ciğerleri yemek isteyen ziyaretçiler adeta izdihama neden oldu. Ziyaretçiler metrelerce kuyruk oluşturdu.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcilerinin buluştuğu Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi’nin bu yıl ki onur konuğu Edirne oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da onur konuğu olarak, fuarın açılışında yaptığı konuşma ile sektörün önde gelen isimlerine seslenirken, fuarda açılan Edirne Belediyesi’nin standı da büyük ilgi gördü. Edirne’nin tarihinin, kültürünün, doğasının ve gastronomisinin tanıtıldığı fuar renkli görüntülere sahne olurken,  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkay‘a ile Edirne standının önünde Edirne’nin essiz lezzeti tava ciğer pişirdi. Pişen ciğerler ise ziyaretçilere ikram edildi. 58 farklı ülkeden fuara gelen ziyaretçiler, Edirne Tava Ciğeri’nin tadına bakabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. Adeta izdihamın yaşandığı alanda açıklama yapan Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da “Edirne Belediyemizin öncülüğünde gerçekleşen bu büyük turizm fuarında tava ciğerimizi dağıtmak nasip oldu. Şunu da gördük ki Edirne Tava Ciğeri Dünya da tanınıyor ve biliniyor. Gördüğünüz gibi ciğer ikramımızda standımızın önünde 300-400 metre uzunluğunda kuyruklar oluştu. Ve bu uzun kuyrukların içerisinde yabancı turistlerin bulunması bizleri mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana Edirne’nin turizmin hakkettiği noktaya gelmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi’nin onur konuğu olmamız da bunun en büyük kanıtı. 58 farklı ülkeden gelen ziyaretçileri Edirne standında Edirne’nin eşsiz lezzeti Edirne Tava Ciğeri ile buluşturduk. Gerçekten de ilgi çok yoğun oldu. Edirne’miz doğası, tarihi, kültürü ve gastronomisi ile Türkiye’nin yükselen değeri olmaya devam edecek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.