DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20755141,40%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Kurtulmuş, SDA Genel Başkanı İzetbegoviç ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, SDA Genel Başkanı İzetbegoviç ile görüştü

ABONE OL
3 Kasım 2023 11:33
TBMM Başkanı Kurtulmuş, SDA Genel Başkanı İzetbegoviç ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Bakir İzetbegoviç ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’u, Aliya İzetbegoviç Vakfı’na gelişinde Aliya İzetbegoviç’in oğlu Bakir İzetbegoviç, kızı Leyla Aksamiya-İzetbegoviç ve torunu Esma Zlatar karşıladı.

Kurtulmuş, görüşmede, Bosna Hersek’e her geldiğinde kendisini memleketindeymiş gibi hissettiğini belirtti.

Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç’in 20. yüzyılın İslam aleminden tarihe kalan en önemli şahsiyetlerden olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Aliya’nın İslam ülkelerinde birçok genç neslin yetişmesinde büyük emeği vardır. Burada açtığı yol, inşallah kıyamete kadar Bosna halkının devam edeceği bir yoldur.” diye konuştu.

Kurtulmuş, Aliya İzetbegoviç Vakfı’nın büyük hizmetler yapması temennisini de belirtti.

SDA Genel Başkanı İzetbegoviç de Aliya İzetbegoviç’in anılarını korumaya çalıştıklarını ve onun Türkiye’de kıymetli bir yeri olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, İzetbegoviç ile vakıf binasındaki Aliya İzetbegoviç’in kütüphanesini gezdi.

Görüşmede, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.