DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2268902-1,63%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tedarik sorununa kampanyalı çözüm

Tedarik sorununa kampanyalı çözüm

ABONE OL
15 Şubat 2022 11:29
Tedarik sorununa kampanyalı çözüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Parfüm hammaddelerinin yurtdışından döviz bazlı gelmesi sebebiyle, tedarikte aksaklık yaşayan parfüm firmaları çareyi kampanya yaparak buldu. Belli bir süre stokları kullanarak vatandaşa zam yansıtmamaya çalışan parfümcüler, stok tükenmesi ile yine sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Tedarikte yaşanan sıkıntıyı ise çeşitli kampanya yaparak çözüm üreten parfüm firmaları hem sürümden kazanç sağlayıp hem müşteri memnuniyeti ve arz talebi karşılamak adına harekete geçtiler.

“DÖVİZ BAZLI GELMESİ FİRMALARA SIKINTI YARATTI”

Parfüm şişe ve hammaddelerinin yurtdışından gelmesi sebebiyle parfüm firmalarının sıkıntılı süreçle karşı karşıya kaldığını dile getiren parfümeri mağazası işletmecisi Devral Keser “Bizim diğer firmalarda benzer sıkıntılar oldu. İlk baş fabrikalar stok bulunduruyor. Bunları galon galon alıyorlar, esans, alkol, etken madde olarak. Bir dönem parfüm firmaları idare etti. İdare ettiği dönemde içerden devam ettiler. Bir müddet fiyatları çok yüksek tutmadılar. Ama sonra döviz bazlı olduğu için bunların gelişi sıkıntı yaratmaya başladı. Bunu da işveren belli etmek için elinden geleni yaptı. Bu parfüm şişeleri alırken dolar üzerinden dışarıdan getiriliyor. Kampanya yapmak zorundayız. İki tane alana daha uyguna geliyor. Diğer parfüm firmalarından 50 lira altında satan çok az yer var. Ben müşterilerime kıyaslama yaptırıyorum, bir bu parfümü sık sonra o uygun fiyatlıyı sık diyorum. Üzerinde yağ tabakası görürsün onunkinde. Esans yağları kalitesi değişiyor” dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZE TEDARİK SIKINTISINI YAŞATMADAN KAMPANYA YAPIYORUZ”

100 ml şişe parfümlerdeki tedarik sıkıntısını, 50 ml şişeden iki adet verip üstüne indirim yaparak çözüm sağladıklarını dile getiren Keser, “Bundan 5 ay önce 50 ml parfümü 45 liradan satıyorduk tanesini, iki taneyi 80 liraya veriyorduk kampanyalı. Sürümden kazanmak için bir taktik yapıyorduk. Şimdi 50 ml parfüm 65 lira, iki tanesini 100 liraya veriyoruz. 35 lira kazanç sağlıyor. Amacımız sürümü daha iyi hale getirmek. Tek alan artık çok az oluyor. İndirim, kampanya benzer şeylerle müşteriye kazançlı çıkmaları için yöntemler sunarak mücadele verdiğimizi gösteriyoruz. Tedarik sıkıntısını yaşıyorsak bunu alternatif yola değerlendiriyoruz. 100 ml olan parfüm şişe yoksa 50 ml şişe parfümden iki adet alana indirim sağlıyoruz” dedi.

“AYDA BİR YÜKSELEN FİYATLAR SEBEBİYLE MÜŞTERİLER HER YERE TEPKİLİ GİRİYOR”

Parfümün temel ihtiyaç değil bir lüks olması sebebiyle müşterilerin 2 ayda bir parfüm aldığını aktaran Keser, “1 yıldır bir süreç. Ayda bir yükselen fiyatlar sebebiyle müşteriler her yere tepkili giriyor. O zammı duyduktan sonra ‘bu da mı zamlandı, yeter’ gibi gelimeler duyuyorsunuz. Bu temel ihtiyaç, gıda değil. Güzel kokmak. Her ay alamayabiliyorsa 2 ayda bir alıyor artık parfümü. Dövizin gidişatına göre fahiş duruma geldiği takdirde fiyatlar yine değişecektir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.