DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051545-1,97%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tedbirlere uyum denetlendi  

Tedbirlere uyum denetlendi  

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:04
Tedbirlere uyum denetlendi  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de İçişleri Bakanlığı’nın Kovid-19 sağlık tedbirleri kapsamında kent genelinde vatandaşların toplu halde bulunduğu market, kahvehane, dinlenme tesisleri ve otogarda denetim yapıldı.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği “Kovid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler” konulu genelge kapsamında Edirne Vali Vekili Ali Uysal, Edirne belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve denetim ekibi tarafından Abdurrahman Mahallesi’nde kahvehanelerde denetim gerçekleştirdi.

“PANDEMİYİ İNŞALLAH EN KISA SÜRE İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIZ”

Edirne Halkının kurallara çabuk uyum sağladığını söyleyen Vali Yardımcısı Ali Uysal; Bugün İçişleri Bakanımızın talimatıyla tekrar denetimdeyiz. Edirne’de şunu gördük Edirne halkı kurallara çok çabuk uyum sağladı. Kurallara uyuyor, bu bizi çok mutlu ediyor. Biz 1 Nisan’da bir çalışma başlattık. Daha sonra 1 Haziran’da Türkiye çapına taşındı bakanımız emriyle. Biz İş yerlerini, gıda yerlerini denetleme konusunda uzman olan kurum Tarım Müdürlüğü ve Gıda kontrol Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Halk sağlığı uzmanı, kolluk kuvvetleri ve zabıtadan 1 kişi olmak üzere en az 4’er kişilik profesyonel denetleme ekipleri oluşturduk. Valimizin liderliğinde çok güzel bir çalışma içerisindeyiz. Pandemiyi inşallah en kısa süre içerisinde sıfırlayacağız.  El pompası içerisinde bulunan dezenfektanı da Valimiz Üniversite’de ürettiriyor. Her gün 10 ton dezenfektan, 12 binin üzerinde el pompası. Bütün taksi duraklarına, marketlere, lokantalara, kahvehanelere yani halkın temas ettiği her yere dağıtıldı. Bir müşteri taksiden indiği zaman taksici o alanı el pompası ile dezenfekte ediyor. İçinde bulunan dezenfektan bittiği zaman biz yine bidonlarla takviye ediyoruz. Edirne’de gerçekten iyi gidiyoruz. Bütün kurumlara çok teşekkür ediyorum”dedi.

Öte yandan kent genelinde ticari taksiler, toplu ulaşım araçları, camiler, lokantalar, restoran, kafe, kahvehaneler gibi birçok toplu yaşam alanı ekipler tarafından denetlendi; esnafın ve vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarına uyup uymadıkları kontrol edildi.  Ayrıca Edirne Belediyesi Trafik Zabıta Ekipleri, ruhsat denetimi de gerçekleştirdi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.