TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ’da, Müzeler Haftası kapsamında konferans düzenlendi.
Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Heraion Teikhos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik, “Türkiye’de Müzeciliğin Başlangıcı” konulu sunum yaptı.
Atik, sunumunda Türkiye’de müzeciliğin gelişim süreci, kültürel mirasın korunması ve müzelerin toplumdaki önemine ilişkin bilgi verdi.
Heraion Teikhos Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Arkeolog Ergin Akın da “Heraion Teikhos Antik Kenti Kazıları” başlıklı sunumunda antik kentte yürütülen kazı çalışmaları, gün yüzüne çıkarılan eserler ve bölgenin tarihi önemini anlattı.
Perinthos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem ise “Perinthos Antik Kenti Kazıları” konulu sunum gerçekleştirdi.
Erdem, Perinthos Antik Kenti’nde sürdürülen arkeolojik çalışmalar ve elde edilen bulgular hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Programa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, Tekirdağ Müze Müdürü Abdülgani Tarkan, Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026
1
Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2
Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3
Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4
Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5
Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).