DOLAR 32,3757 0.16%
EURO 34,9864 -0.29%
ALTIN 2.325,000,25
BIST 9.066,80-0,14%
BITCOIN 2263885-0,80%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekirdağlı ustanın tasarladığı motor incelendi

Tekirdağlı ustanın tasarladığı motor incelendi

ABONE OL
14 Şubat 2020 17:04
Tekirdağlı ustanın tasarladığı motor incelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’da motor tamircisi Halit Avcıoğlu’nun yakıt tasarrufu sağlanması amacıyla tasarladığı iki motor, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçıl ile Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Yardımcısı ve Teknokent Güney Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker tarafından incelendi.

Tekirdağ Oto Sanayi Sitesi’nde motor tamirciliği yapan Avcıoğlu, araçlarda yakıt tasarrufu sağlanması amacıyla iki motor tasarladı.

Avcıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, motoru 3-4 senede tamamen kendi imkanlarıyla yaptığını söyledi.

Kısa süre sonra motorları araçları monte ederek testler gerçekleştireceğini anlatan Avcıoğlu, şöyle konuştu:

“Bu motor hava kirliliğini önleyecek ve uzun ömürlü olacak. En önemli özelliği, az enerjiyle çok güç üretmesi. Motorda elektronik hiçbir şey olmayacak. Su, yağ ve yakıt göstergesi bulunacak. Benzini püskürterek değil buharla püskürterek motoru çalıştıracağım. Daha önce bunlarla ilgi test yaptım.”

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akçıl ile NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eker, Avcıoğlu’nun tasarladığı motorları inceleyerek rapor hazırladı.

Raporda, şu ifadeler yer aldı:

“Tasarımcı, dört zamanlı dört silindirli 1000 santimetreküplük toplam motor hacmine sahip benzinli bir motor tasarladığını belirtmiştir. Bu motorda hazır bir benzinli motor kullanılmış olup, motor üzerinde piston biyel mekanizması üzerinde değişiklik yapıldığı gözlenmiştir. Geliştirilen piston biyel mekanizmasındaki yapının yataklandırılması için motor bloğu üzerinde de değişiklikler yapıldığı gözlenmiştir. Tasarımcı piston biyel mekanizmasındaki değişikliği motorun az yakıt kullanarak daha uzun süre yol katetmek amacıyla geliştirdiğini belirtmiştir. Ayrıca tasarımcı bu motorda yakıt sisteminde karbüratör sistemi ve enjeksiyon sistemi kullanılmayacağını, yakıtı kendi tasarladığı sistemle buharlaştırarak silindirlere göndereceğini, tasarlanan bu yakıt sisteminin de yakıt tasarrufu sağlayacağını sözlü olarak belirtmiştir.”

Raporda, Avcıoğlu’nun tasarladığı yakıt sistemiyle ilgili detay bilgi paylaşmadığı aktarılarak, “Tasarımcı, geliştirdiği uygulamaları elindeki motorda uygulayarak bu sistemlere sahip bir motorun çalışmasını sağlayıp, taşıt üzerinde test edeceğini belirtmiştir. Tasarımcının çalıştığı motoru belirli kriter ve parametrelere göre test etmesi ve geliştirmesi gerekmektedir.” değerlendirmesinde bulunuldu.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.