DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045883-2,27%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Televizyonu ve interneti olmayan kalmadı”

“Televizyonu ve interneti olmayan kalmadı”

ABONE OL
15 Nisan 2021 18:23
“Televizyonu ve interneti olmayan kalmadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime erişebilmek için televizyon, internet ve bilgisayarı olmayan tüm öğrenci bu probleminin çözüldüğünü belirtti.

Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı oturumları son buldu. Meclisin ekim ayı için son oturumunda önemli bir raporda görüşüldü. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Yapılan Uzaktan Eğitim Çalışmaları hakkındaki raporu okuyan, Komisyon Başkanı Halil Aladağ,  “Eğitim-öğretim Kurumlarında yüz yüze eğitime hazırlıkları kapsamında hijyen kurallarına uygun temizlik işlemleri yapılmaktadır. Okulların açılması için bakanlıktan gelecek talimat beklenmektedir. Edirne ilimizde uzaktan eğitim sürecinde maddi imkanı elverişli olmayan öğrencilerin mağdur olmaması için bütün okullarımızda EBA destek noktaları hem EBA TV yayınlarını hem de EBA canlı dersleri izleme imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca imkanı olmayan öğrencilerin bulunduğu köylere gitmek üzere internet erişimi ve bilgisayarlar bulunan EBA mobil araç ile EBA desteği sağlanmaktadır. Ayrıca sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim  Müdürlüğümüz tarafından televizyon, bilgisayar ve interneti olmayan aileler tespit edilerek bu öğrenci ve ailelerimizin mağduriyeti giderilmiştir” dedi.

“ÖZ VERİLİ BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Akdağ’ın ardından söz alan Başkan Geçmiş’te bu konuyla ilgili çok iyi bir çalışma yürütüldüğünün altını çizerek, “Kentimizde hijyen ve dezenfektan anlamında çokj iyi ve başarılı bir çalışma yürütülüyor. Öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmaması için televizyon, internet ve bilgisayar ulaşımları da çok büyük bir önem arz ediyor. Bu noktada da gerçekten çok başarılı ve öz verili bir çalışma gerçekleştirildi. Bir kaç istisna durumundan hariç yani hala haberimizin olmadığı öğrencilerimiz yok ise, Edirne’de hiç bir öğrencimizin uzaktan eğitime erişmesi noktasında bir problem kalmadığını söyleyebiliriz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.