DOLAR 39,7999 -0.08%
EURO 46,9793 -0.2%
ALTIN 4.278,820,08
BIST 10.279,501,98%
BITCOIN 42827200.81589%
Edirne
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TEMA gönüllülerine “TEMA’lı olmak” eğitimi

TEMA gönüllülerine “TEMA’lı olmak” eğitimi

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği tarafından Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “TEMA’lı Olmak” Eğitimi düzenlendi.

ABONE OL
27 Mayıs 2024 11:47
TEMA gönüllülerine “TEMA’lı olmak” eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği tarafından Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “TEMA’lı Olmak” Eğitimi düzenlendi.

TEMA Vakfının Eğitim, Savunuculuk, Ağaçlandırma, Kırsal Kalkınma, Örgütlenme ve Gönüllülük adına yaptığı çalışma, etkinlik ve projelerinin tanıtıldığı eğitimde daha çok gönüllüye ulaşmak, ekibi büyütmek ve vakfın tanıtımı hedeflendi.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Dünya’da ve Türkiye’de öne çıkan çevre sorunları başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için faaliyetlerini sürdüren TEMA Vakfı’nın tanıtımını yaptı.

Çoğal, “TEMA Vakfı, Erozyonun önlenmesi, orman, çayır, mera ve tarım alanlarının su ve bitki gen kaynaklarının korunması, insan kaynaklı iklim değişikliği konularında, belli bir devlet politikasının oluşturulması ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi için çalışmaktadır” dedi.

Sunumda ilk konu başlığı olarak erozyona değinen Çoğal, “2019 yılı verilerine göre ülkemizde yılda 642 milyon ton toprak erozyona uğramaktadır. Erozyona uğrayan toprağın yaklaşık yüzde 92’si tarım ve mera alanlarında meydana gelmektedir” dedi

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal

Ülke topraklarımızın yaklaşık 3/4’ü çölleşme açısından orta ve yüksek hassasiyet grubunda yer almakta olduğuna bu oranın tarım topraklarımızda yüzde 91, meralarımızda ise yüzde 87 olduğunu kaydeden Çoğa, şöyle devam etti; “Küresel orman varlığı 1990 yılından 2020 yılına gelindiğinde 30 yılda yaklaşık 177 milyon hektar (Türkiye yüzölçümünün yaklaşık 2,3 katı kadar) azalarak 4,06 milyar hektara gerilemiştir. Bugün gelinen noktada iklim değişikliği, değişiklikte yaşanan hız ve bu değişikliğe karşı alınması gereken önlemlerin ivediliği sebebiyle iklim krizi olarak tanımlanıyor. İklim krizi konusunda uluslararası süreçleri yakından takip ediyor, bu süreçleri etkileme konusunda diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, TEMA Vakfı olarak iklim krizi konusunda politikalar geliştiriyor, bunları karar vericiler başta olmak üzere kamuoyuyla paylaşıyoruz. İklim konusunda toplumun her kesimini kapsayacak kapasite arttırma ve farkındalık projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede 2019 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile iklim değişikliği konusunda eğitim ve farkındalık projeleri yürütüyoruz” dedi.

Gıda ve su yoksunluğu ile biyolojik çeşitliliğin tehlikesi üzerine istatiksel verileri de paylaşan Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, “TEMA Vakfı sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü ve uluslararası bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktır. Kurucularımız Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit’i saygıyla anıyor, İl ekibimize, Genç TEMA öğrencilerimize ve tüm katılımcılara, teşekkür ediyorum “dedi.

Eğitime katılan gönüllülere “Eğitim Katılım Belgelerinin” verilmesiyle toplantı sona erdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r