DOLAR 32,4350 0.22%
EURO 35,4092 0.22%
ALTIN 2.323,530,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TES-İş sendikası sandığa gitti

TES-İş sendikası sandığa gitti

ABONE OL
13 Ocak 2022 15:05
TES-İş sendikası sandığa gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TES- İş Sendikası Edirne Şubesi’nin 12’inci Olağan Genel Kurulu, TES- İŞ Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Özil ve Fatih Tülek’in katılımı ile gerçekleştirildi. Mevcut başkan Zeki Şişko yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES- İş) Edirne Şubesi’nin 12’inci Olağan Genel Kurulu kentte bir otelde gerçekleştirildi.

Genel Kurul divan başkanlığına TES- İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil, yardımcılığına TES-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sedat Çokol, TES-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Fatih Tülek ile katip üyeliklere Çağla Demir ve Erdal Kuşku’nun seçilmesi ile başladı.

Saygı duşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından yönetim ile denetim kurulu raporları okunarak oy birliği ile ibrası gerçekleşti.

 “ZOR BİR İŞ KOLUNDAYIZ”

Burada konuşan TES- İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil, dünyanın yaklaşık 2 buçuk yıldır Covid ile mücadele ettiğini ve zor bir iş kolu olan, enerji iş kolunda olduklarını belirterek, “Tabi ki sağlık çalışanları bu süreçte yaptıkları ortada. Ama inanın sağlık çalışanlarının yapmış olduğu başarının arkasındaki gerçekte arananlar enerji çalışanlarıdır. Elektriği vermezsek ameliyathaneler çalışmaz, elektriği vermezsek sokaklar neye döner Allah bilir. Karda yağsa, dolu da yağsa suyu, elektriği, gazı da biz veriyoruz. Düşünün susuz olduğumuzu Allah muhafaza, düşünün elektriksiz olduğumuzu, düşünün gazsız olduğumuzu. Ülkenin ne hale geleceğini düşünün” dedi.

 “SORUNLARIMIZ ÇOK, ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İş kolu olarak sorunların çok olduğunu ve bunların çözümü için çalıştıklarını ifade eden Özil, “Enerji Bakanlığı’nda 696 sayılı kanun hükmü kararnameyle kadroya geçmeyi bekleyen 25 bin çalışan var. Bunun yarısı bizim iş kolumuzda. Diğerleri maden ve petrol iş sendikasında var. DSİ’de yeni arkadaşlarda iş yapacak ama 170 arkadaşla ilgili bizzat ilgili genel müdüre, bakanlığa giderek söyledik. 2 bin kişiyi kadroya alıyoruz. 176’ya öncelik versek, bu arkadaşlar lazım. Niye 5 ay 29 gün, niye 5 ay? Böyle bir garabeti de kaldırmamız lazım. Bunun mücadelesini sendikamız yapmakta” dedi.

“BİR DAHAKİ GENEL KURULDA 2000’Lİ ÜYELER MÜJDESİ VERECEĞİZ”

TES-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko da göreve geldiklerini 2014 yılında 750 aidatlı üye sayısının 400’lü rakamlarda olduğunu ve bu rakamın şu an da bin 400 rakamlara çıktığını belirterek, Genel Merkezimizin katkılarıyla çok şükür bu günlere geldik ve inşallah bir dahaki genel kurulda buradan sizlere 2000’li üyeler müjdesini vereceğiz. Bizim size bir sözümüz vardı. Masada değil, sahada olacağız. İşimizin başında üyelerimizin yanındayız” dedi.

“EN AĞIR BEDELİ ÇALIŞANLAR ÖDÜYOR”

Ülkemizde ve dünyada yaşanan, salgın hastalık ve ekonomik krizin en ağır bedelini çalışanların ödediğini belirten Şişko, “Zengini daha da zengin, fakiri daha da fakir yapan, hayatı bize zehir etmeye başlayan bu uygulama ve gidişata artık dayanacak gücümüz ve sabrımız kalmadı. Bu vatan bizim, bu ülke bizim, biz bu uğurda maaş almadan da çalışır, gerekirse canımızı da veririz. Ama her olumsuzluğun, faturasının, çalışan ve işçilere kesilmesine daha fazla tahammülümüz kalmadı. Son aylarda döviz kurunda görülen yükselme ve buna bağlı olarak maliyetlerdeki artış gerekçesiyle bir çok temel mal ve hizmet fiyatları yükseldi. Ancak TL’ den dövize yönelişi engellemek için uygulanmaya başlanan ve “Kur Korumalı Mevduat” olarak adlandırılan tedbirlerle döviz kuru önemli ölçüde geriletilmiş olmasına rağmen etiketler değişmedi. Artan fiyatlar aynı kaldı. Aralık 2021 itibariyle gıda fiyatlarındaki artış yüzde 30’ları buldu. Böylece ücretli çalışanların ve emeklilerin zor olan şartları daha da ağırlaştı” dedi.

“MEVCUT YÖNETİMDEN DAHA İYİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

TES İş Edirne Şube Başkan adayı Burhan Sayıcı ise yapacakları çalışmalar ile mevcut yönetimden daha iyi olacaklarını belirterek, “Edirne TES-İş şube başkanlığına aday olduk. Yapacağımız işler mevcut yönetimden daha iyi olacaktır. Oturan bir başkan olmayacağız. Arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyen bir başkan olmayı vaat ediyoruz. Ekibimiz ile birlikte çok çalışacağız. Çok emek harcayacağız. Herkesin her işinin tek tek yanında olacağız. Hepimiz yönetimler ile elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içereside çalışacağız. Her türlü desteğimizi olacağız her türlü destek sözünü de alacağız” dedi.

Konuşmalarından ardından 136 delegenin oy vereceği genel kurula geçildi. Kongrede mevcut başkan Zeki Şişko, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.