Yeni yılda tezgahlarda kilogramı 70 liraya alıcı bulan çinekop ile kilogramı 50 liradan satılan istavrit, vatandaşlardan ilgi görüyor.
Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, havaların soğumasıyla tezgahlarda balık çeşidinin arttığını söyledi.
Balıkçıların bu dönemde daha çok çinekop ve istavrit avladığını anlatan Pehlivanoğlu, “Bazı balıkçılarımız Marmara’da avlanırken, bazı tekneler Karadeniz’de balık peşinde. Vatandaşlarımız bu sıralar daha çok çinekop ve istavriti tercih ediyor. Hamsiye yasak gelmesi, vatandaşları diğer balıklara yöneltti” dedi.
Balıkçı Hasan Erol ise havaların soğumasıyla balıkların daha da lezzetli hale geldiğini ifade etti.
Balık çeşidinin artmasıyla tezgahların da şenlendiğini belirten Erol, şöyle konuştu:
“Bu sıralar istavrit ve çinekop iyi gidiyor. Bunun yanında çupra ve levrek de satılıyor. Hamsi avcılığı Karadeniz’de yasaklandı. Bu durum tezgahlara da yansıdı. Bazen vatandaşlar dışarıda ucuz balıkları görüp bizde yüksek olduğunu söylüyor. Onlar şoklu ve donmuş balık olduğu için fiyatları öyle. Bizde her zaman taze ve lezzetli balık var.”
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026
1
Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2
Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3
Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4
Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5
Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).