DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739911,43%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA, Sancak Bölgesindeki Diyaliz Hastalarının hayatını kolaylaştırıyor

TİKA, Sancak Bölgesindeki Diyaliz Hastalarının hayatını kolaylaştırıyor

ABONE OL
23 Ekim 2023 13:24
TİKA, Sancak Bölgesindeki Diyaliz Hastalarının hayatını kolaylaştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, çevre bölge ve ülkelerdeki yaklaşık 200 bin hastaya hizmet veren Novi Pazar Genel Hastanesine bağlı Nefroloji Bölümü Hemodiyaliz Merkezine 1 adet arazi aracı temin edildi.

Novi Pazar Genel Hastanesine bağlı Nefroloji Bölümü Hemodiyaliz Merkezi 1984 yılında kuruldu. 7 yataklı 29 diyaliz odasını içeren nefroloji bölümü, Novi Pazar şehrinin yanı sıra Raşka, Tutin ve Sjenica Belediyelerinden gelen hastalara da hizmet veriyor. Ayrıca Karadağ ve Kosova sınır bölgesinde yaşayan hastaların da tedavi gördüğü nefroloji bölümü, yaklaşık 200 bin kişiye hizmet veriyor.

Haftada en az iki kez diyaliz cihazlarına bağlanması gereken 100 diyaliz hastası hemodiyaliz merkezinden faydalanıyor. Merkez, kötü durumda olan iki arazi aracı ile Novi Pazar dışındaki hastaları evlerinden alarak hizmet veriyordu. Bu araçların kat ettiği yollar bozuk, engebeli ve dağlık arazide yer aldığından özellikle kış mevsiminde yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı hastaların merkeze ulaşımında sıkıntılar yaşanıyordu.

Hemodiyaliz hastalarının hastaneye zamanında ve güvenli bir şekilde ulaşımına destek olmak ve tedavi süreçlerini iyileştirmek amacıyla TİKA tarafından 1 adet arazi aracı hastane yetkililerine teslim edildi.

 

 

Teslim törenine; Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Yeni Pazar Başkonsolosu Osman Peşmen, Novi Pazar Genel Hastanesi Müdürü Meho Mahmutoviç, Nefroloji Bölümü Başkanı Dr. Edvin Hadzibuliç, Novi Pazar Sağlık Merkezi Müdürü Dr. Ervin Çoroviç ve hastane çalışanları katıldı.

Büyükelçi Aksoy yaptığı konuşmada, TİKA’nın Sırbistan genelinde ve Sancak bölgesinde gerçekleştirdiği projelerden bahsederek hemodiyaliz merkezinde günde 60’tan fazla hastanın tedavi gördüğünü belirtti. Çevre illerden tedavi görmek amacıyla gelen diyaliz hastalarının en iyi şartlarda tedavilerine destek olmak amacıyla TİKA tarafından arazi aracı temin edildiğini sözlerine ekledi.

Novi Pazar Sağlık Merkezi Müdürü Dr. Ervin Çoroviç ise yaptığı konuşmada, hemodiyaliz hastalarının zamanında ve güvenli bir şekilde hemodiyaliz merkezine ulaştırılmasında TİKA tarafından verilen arazi aracının çok önemli bir katkısı olacağını belirterek, sağlık alanında gerçekleştirilen proje için TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.