DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2069994-1,59%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Arnavutluk’ta Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

TİKA’dan Arnavutluk’ta Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

ABONE OL
3 Kasım 2021 14:21
TİKA’dan Arnavutluk’ta Arı Yetiştiriciliği Eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), “Arnavutluk’ta Arıcılık Eğitimleri için Eğitmenlerin Yetiştirilmesi Programı” kapsamında 25 arıcının katılımıyla teorik, laboratuvar ve kovan başında uygulama pratiklerini içeren eğitim gerçekleştirdi.

TİKA’nın resmi web sayfasında yer alan habere göre; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ankara Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜM) ve Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğinde 25 Ekim – 1 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime 25 arıcı katıldı.

Eğitimi başarılıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı. Başkent Tiran’a bağlı Paskuqan Belediyesi’nde düzenlenen törene TİKA Tiran Koordinatörü Dr. Emine Gizem Başkan, Arnavutluk Ulusal Arıcılar Federasyonu temsilcileri, eğitmenler ve arı yetiştiricileri katıldı.

Prof. Dr. Levent Aydın, yaptığı açıklamada, eğitim boyunca arıcılık ile ilgili sorunları ele aldıklarını söyledi. Özellikle biyogüvenlik açısından arılarda ilaç kullanımının gerekliliği ve bunun nasıl yapılacağını anlatmaya çalıştığını aktaran Aydın, “Oldukça dostça karşılandık, ama dünyanın her yerinde arıcıların sorunları hep aynıdır. Özellikle yetiştiricilik ve hastalıklar konusundaki sorunların tüm dünyaya benzer olduğunu gördük. Bunlara nasıl bir çözüm bulabiliriz, bunları aradık. Özellikle de bu kursu tamamlayanların bundan sonra Arnavutluk arıcılığına daha iyi hizmet edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Arnavutluk Ulusal Arıcılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Eugen Skermo da eğitimin çok başarılı geçtiğini vurguladı. Skermo, “Çok yoğun bir eğitimdi ve her gün çok uzun dersler aldık. Başka bir yerden alma imkanımızın olmadığı bilgileri almak bizim için çok değerliydi. Bu eğitim hem gelecekteki eğitmenlere hem de arıcılara büyük değer kattı. TİKA’ya bu imkanı bize sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Arnavutluk’ta kurulduğu günden bu yana arıcılık projelerinin yanı sıra meyvecilik ve seracılık ile ilgili projeleri de başarıyla hayata geçiren TİKA, kırsal kalkınmaya katkı sunmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.