DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739921,23%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Bosna Hersek’teki Aşçılık Okuluna Destek

TİKA’dan Bosna Hersek’teki Aşçılık Okuluna Destek

ABONE OL
23 Haziran 2023 13:17
TİKA’dan Bosna Hersek’teki Aşçılık Okuluna Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bosna Hersek’te, Zenica Karma Lisesi Aşçılık Bölümünde uygulamalı eğitim sınıfı kurdu.

Bosna Hersek’in en büyük dördüncü şehri olan Zenica’da bulunan ve kuruluşu 1927 yılına dayanan Zenica Karma Lisesi bünyesinde 12 ayrı ihtisas bölümü bulunuyor. Söz konusu lise 70 kişilik personeliyle yaklaşık 400 öğrenciye eğitim veriyor.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; 90 öğrencinin uygulamalı eğitim aldığı aşçılık uygulama sınıfının mevcut ekipmanları zamanla işlevini yitirdiğinden, uygulamalı eğitimlerde büyük aksamalar yaşanıyordu. Bosna Hersek’te uygulamalı eğitim kapasitelerinin artırılması kapsamında “Zenica Karma Lisesi Aşçılık Bölümü Uygulamalı Eğitim Sınıfı Kurulumu’na Destek” projesini hayata geçiren TİKA, aşçılık bölümündeki uygulama sınıfının ekipmanlarını yenileyerek, modern bir aşçılık uygulama sınıfı kurdu.

Hayata geçirilen proje ile ülkenin hizmet sektörünün geliştirilmesine ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Projenin açılış törenine, TİKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Işık, Zenica Karma Lisesi Müdiresi Amela Mujakoviç, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Zenica Karma Lisesi Müdiresi Amela Mujakoviç açılış töreninde yaptığı konuşmada gerçekleştirilen proje sayesinde okuldaki uygulamalı eğitimlerin kalitesinin yükseltildiğini ve uygulama alanındaki eksikliğin giderildiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA’ya teşekkürlerini ileten Mujakoviç, aşçılık uygulamalı eğitim sınıfında öğrencilere Türk mutfağına ait yemeklerin de öğretileceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.