DOLAR 32,4366 -0.16%
EURO 34,7331 -0.71%
ALTIN 2.437,650,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2078357-0,89%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tıp öğrencileri e-Nabız’ı anlattı

Tıp öğrencileri e-Nabız’ı anlattı

ABONE OL
18 Nisan 2022 10:12
Tıp öğrencileri e-Nabız’ı anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’nde Sağlık Bakanlığının e-Nabız uygulamasını vatandaşlara anlattı.

TÜ Tıp Fakültesi öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerin sosyal olarak kendilerini geliştirmeleri hem de halkı bilgilendirmek amacıyla Saraçlar Caddesi’nde e-Nabız tanıtımı gerçekleşti.

Kendi bütçeleri ile yaptırdıkları el broşürleri ile vatandaşlara e-Nabız’ın öneminden bahseden T.Ü Tıp Fakültesi öğrencilerinden Mutlucan Paçacı” e-Nabız sistemi geliştirilen sağlık alanında güzel teknolojilerden bir tanesi. Acil durumda, doktorumuz tarafından 112 personeli tarafından elde edilebiliyor ve bizim hayatımızı kurtaracak bilgiler edinmiş oluyorlar böylelikle. Ve bu sayede kişilerin hayatını bile kurtarabiliyoruz açıkçası” dedi.

“E-NABIZ’I SİSTEMİ HALKIN TANIMASI TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTA”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Mutlucan Paçacı “Biz dört tıp fakültesi öğrencisiyiz. Dört tane arkadaşım var burada. Biz Trakya Tıp Fakültesi üçüncü sınıf öğrencileriyiz. Bizim fakültemizde sağlıkla alakalı bazı projelerimiz var. İşte bu projelerimizdeki amaç halkımıza bazı konuları anlatmak. Bizim projemizin konusu ise e-Nabız. e-Nabız sistemi geliştirilen çok sağlık alanında güzel teknolojilerden bir tanesi. Bizim bugünkü amacımız da bunu halkımıza en az iki saat boyunca anlatmak. Amacımız bu etkinliği biz şu anda dört farklı lokasyonda gerçekleştiriyoruz. Bizim üç farklı ekibimiz daha var. Biz şu an ekip olarak Saraçlardayız. Diğer ekiplerimiz Erasta, Margi ve Delta’da fakültemizin olduğu yerde. Bu şekilde biz böyle bu etkinliği dört farklı lokasyonda aynı anda yapıyoruz. Ama farklı lokasyonlarda farklı tipteki birçok insana ulaştırarak onlara bilgilendirme sağlamak istiyoruz konu. Çünkü bu sistem sağlığımız için çok önemli bilgiler barındırıyor içerisinde. Mesela e-Nabız’da en basitinden kan tahlili sonuçlarımızı görebiliyoruz. Öte yandan grafileri, MR’ları, radyolojik görüntüleri görebiliyoruz. Onun dışında kendi alerjilerimizi yazabiliyoruz. Kullandığımız ilaçları yazabiliyoruz. Bunlar acil durumda, doktorumuz tarafından 112 personeli tarafından elde edilebiliyor ve bizim hayatımızı kurtaracak bilgiler edinmiş oluyorlar böylelikle. Ve bu sayede kişilerin hayatını bile kurtarabiliyoruz açıkçası. Bu sisteme, bu uygulamayı halkımızın tanıması toplum sağlığı açısından çok büyük bir önem taşımakta. Biz de bunu sağlamak için bugün burada insanlarla konuşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.