DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739921,23%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi öğrencileri İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti

Trakya Üniversitesi öğrencileri İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti

ABONE OL
24 Ekim 2023 22:15
Trakya Üniversitesi öğrencileri İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti.

Balkan Yerleşkesi’ndeki Bolca Ana Yemekhanesi önünde toplanan grup, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile rektörlük binasına kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Grup adına açıklama yapan Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İbrahim Çetindağ, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırıyla, İsrail’in 75 yıldır sistematik şekilde Filistin halkına karşı ağır silahlı güç kullanarak uyguladığı saldırıların zirveye ulaştığını söyledi.

Hastanenin tüm dünyanın gözleri önünde yerle bir edildiğini ve çocukların da dahil olduğu 500’den fazla kişinin bu enkazın altında kaldığını belirten Çetindağ, bu olaylara sessiz kalanların vicdanının bir kez daha toprağa gömüldüğünü ifade etti.

“İsrail’i şiddetle kınıyoruz”

Yaşananlar karşısında sessiz kalmayı insan onuru ve vicdanına aykırı bulduklarını dile getiren Çetindağ, şunları kaydetti:

“Uluslararası hukuku ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni hiçe sayan, yasaklı silahlar kullanıp elektrik, su ve besin kaynaklarını keserek Filistin halkını yıllardır süre geldiği gibi bir açık hava hapishanesi olarak anılan Gazze’de açlığa, sefalete ve ölüme mahkum eden İsrail’i şiddetle kınıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki sesimiz gökleri titretmedikçe, tarafsızlığını kaybetmiş medyanın çarpıtılmış haberlerine maruz kalanlar uyanmadıkça bu zulüm ve insanlık dramı asla son bulmayacak.

Kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden masumların canını alan bu şiddet, küçücük meleklerin kanatlarını koparmaktan çekinmeyen bu hudutsuz saldırılar hiç bitmeyecek. İşte tam da bu yüzden masumlar ve mazlumlar için buradayız, ayaktayız. Hayatını kaybeden tüm masumlara Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyor, bu zulme gözünü kapatanların vicdanının yeniden dirilmesini temenni ediyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Gazze’de yaşanan acıya kayıtsız kalmadıklarını belirtti.

Trakya Üniversitesi olarak bu tepkiye ortak olmak istediklerini ifade eden Tabakoğlu, “Bunun cezasız kalmamasını diliyoruz. Bu aziz millet yaşananları çok yakından seyrediyor ve bu acıyı paylaşıyor.” dedi.

Açıklamaya akademisyenler de destek verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.